Groter risico op inbraak bij tweeverdieners

Geplaatst op : 16 oktober 2014

Tablets, smarttv’s, smartphones, we hebben allemaal mooie dingen in huis. Inmiddels heeft al meer dan de helft van de Nederlanders een tablet. Niet alleen leuk voor jezelf maar ook voor dieven. Zeker bij tweeverdieners in Vinexwijken lijkt dit probleem het grootst. Over het algemeen daalt het aantal inbraken in Nederland, in Vinexwijken is dit risico juist gestegen (bron: nu.nl).

Groter risico op inbraak bij tweeverdieners

De oorzaak?
In deze wijken wonen relatief veel tweeverdieners die weinig thuis zijn, overdag is er niemand in huis aanwezig en ook in de rest van de wijk is het rustig. Om dezelfde reden als bij inbraak, is brand ook een groter risico. De bewoners zijn niet veel thuis waardoor de kans groot is dat een brand pas later wordt ontdekt, de schade is hierdoor vaak groter.

Meer te besteden
Tweeverdieners hebben wat meer te besteden wat zich vaak uit in de vorm van elektronische gadgets. Ook wordt er relatief veel verbouwd aan de huizen wat in combinatie met veel elektronische waar een vergroot risico op bijvoorbeeld kortsluiting oplevert.

Uzelf beter beschermen tegen brand en inbraak

  • Lampjes de hele dag laten branden, het is niet goed voor het milieu én het verhoogd brandgevaar. Schakel lampen die u op dat moment niet gebruik uit.
  • Als niemand thuis is, staat die televisie natuurlijk voor niets aan. Vergeet de televisie en andere apparaten niet uit te schakelen.
  • Zorg dat brandbaar materiaal zoals gordijnen niet bij een lamp of andere warmtebronnen staan.
  • Sfeervolle kaarsen in de slaapkamer of langs uw bad. Mooi, maar zorg dat voor u uw ogen sluit de kaarsjes niet meer branden.
  • Opruimen, eigenlijk heeft niemand er echt zin in. Leg toch uw waardevolle spullen uit het zicht. Zorg dat een willekeurige voorbijganger ze niet voor het raam spot.
  • Bent u aan het verbouwen of heeft u 'gewoon' een handige ladder voor in de tuin. Vergeet niet uw ladder of krukje op te ruimen. Het is een handige tool voor inbrekers.
  • Zorg voor goed hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren.
  • Niets is leuker dan het delen van die lang verwachtte vakantie. De likes en vakantiewensen
    op social media zorgen dat u nog meer zin heeft. Denk er twee keer over na voor u iets deelt, ook die potentiële inbreker ziet dat u 'even' niet thuis bent.

Interessante artikelen voor u

Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: