'Iedereen' verzekert zijn huis, een gering aantal arbeidsongeschiktheid, aldus adviseur Gerard Jansen

Geplaatst op : 27 oktober 2014

"De kans op arbeidsongeschiktheid is veel groter dan dat uw huis afbrandt. Bijna iedereen heeft zijn huis verzekerd. Een gering aantal kijkt naar het risico van arbeidsongeschiktheid", aldus adviseur Gerard Jansen.

BouwplanVervelende ervaringen
Jaarlijks zitten er vele ondernemers in een ongelukkige situatie. Machteloos, vooral als het om gezondheidsproblemen gaat. Niet altijd is er een financiële oplossing. 'Vervelend' is dan een flink understatement. Zonder inkomen loopt alles, vroeg of laat, vast.

Premie versus het risico
Het meest gehoorde argument is dat de premie voor het arbeidsongeschiktheidsrisico (te) hoog is. In veel gevallen, vooral bij zzp’ers, is dit ook zo. Het verzekeren van een volledig jaarsalaris vraagt een hoge premie. U kunt als ondernemer echter ook 'slechts' een deel van het salaris verzekeren. Wellicht voldoende om de vaste lasten te kunnen blijven dragen op het moment dat de gezondheid een rol speelt.

Verhaal van klant
"Ik zag dat een aantal zzp’ers het moeilijk hadden door ziekte en besloot me uiteindelijk toch te verzekeren." Onze klant* koos voor een polis met de laagst mogelijke maandpremie van 131 euro. Daar staat een dekking van 1.500 euro per maand tegenover. "Dat is veel minder dan ik normaal verdien, maar zo was de premie nog een beetje betaalbaar." Dat het ook anders kan lopen, ondervond onze klant in haar directe omgeving. "Mijn man, die ook zzp'er is, heeft zes weken thuisgezeten wegens een hartaanval. Hij is niet verzekerd en had tijdens zijn ziekte dan ook geen inkomsten."

De realiteit
Het is verstandig dat u als ondernemer in ieder geval bewust bent van de risico’s die u neemt. Wordt u eenmaal ziek, dan is het vaak niet meer mogelijk om uzelf te verzekeren. Het risico dat het nog eens gebeurt is groter. Dit maakt dat verzekeraars u niet snel meer accepteren. En juist dan, na zo’n gebeurtenis, bent u zich bewust hoe belangrijk het is om iets met dit risico te doen.

Wees voorbereid
Gerard Jansen: "Heeft u een buffer opgebouwd? Wilt u het arbeidsongeschiktheidsrisico verzekeren of is er een andere oplossing? Er is geen kant en klaar antwoord. Bij iedereen hoort een eigen plan. Zorg ervoor dat u weet hoe u ervoor staat als u ziek wordt. Met een goed advies en gedegen marktonderzoek is er altijd een goede oplossing te vinden."

Ervaringen of tips over dit onderwerp? Deel het met ons in de reacties.

* De naam van onze klant vermelden we wegens privacyomstandigheden niet in dit bericht.

Interessante link voor u:

  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: