Adviseur Hans Nagtzaam: “Onwetendheid ziekteverzuim bij werkgevers MKB”

Geplaatst op : 26 september 2014

Het merendeel van de werkgevers in het MKB is niet op de hoogte van de regels omtrent ziekteverzuim. Velen vinden ze verwarrend en ingewikkeld. Hierdoor lopen zowel werkgever als werknemer risico. (Bron: de ondernemer.nl). Adviseur Hans Nagtzaam vertelt wat u kunt doen.

Adviseur Hans Nagtzaam: 'Onwetendheid ziekteverzuim bij werkgevers MKB'

De boete: een volledig jaarsalaris
Hans Nagtzaam: “U moet voldoen aan de Wet Verbetering poortwachter (WVP). In die wet is vastgelegd hoe u als werkgever moet omgaan met uw zieke werknemer. Dat begint bij het ziekmelden van uw werknemer en starten van een plan van aanpak. Vervolgens start het eerste spoor: de re-integratie van uw werknemer binnen uw bedrijf. Lukt dit niet dan is passend werk bij een andere werkgever de volgende optie. Dit heet re-integratie tweede spoor. Voldoet u niet aan de eisen van de WVP, dan kan het UWV u een loonsanctie opleggen. Deze sanctie loopt op tot een loondoorbetaling van het volledige salaris tot en met het derde jaar.

Wat kunt u doen?
Arbodienstverleners volgen de stappen van de Wet Verbetering Poortwachter. Sommige Arbodienstverleners geven zelfs een garantie af. Zij staan garant voor de kosten als het tot een boete komt van loondoorbetaling. Onze adviseurs controleren bij advies altijd of de door u aangestelde Arbodienst deze WVP garantie afgeeft.

Interessante links voor u:

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: