Adviseur Hans Nagtzaam: "Werkgever pas na 4 jaar geconfronteerd met een premiestijging bij het UWV"

Geplaatst op : 5 september 2014

UWV ziet een groot deel van de werkgevers terugkeren uit het eigenrisicodragerschap om de WGA weer publiek te verzekeren. Op dit moment zijn 78.000 werkgevers eigenrisicodrager voor de WGA-vast (gezamenlijke loonsom van € 89 miljard), vorig jaar waren er nog 85.000 werkgevers eigenrisicodrager (loonsom € 97 miljard), een afname van 7.000 werkgevers. (Bron: AMweb.nl)

Vader en kind met tabletSchadelast blijft achterwege bij verzekeraar
Hans Nagtzaam: “Wanneer u besluit om na een premieverhoging in verband met een toenemende schadelast terug te keren naar het publieke bestel (UWV) dan accepteert het UWV u als een werkgever zonder schade. Dit kan omdat de schadelast achterwege blijft bij de verzekeraar (het zogenaamde uitlooprisico). De premie van het UWV is dus gebaseerd op een werkgever zonder schade terwijl u in praktijk wel schade had.

Na vier jaar alsnog premiestijging
Door de rekenmethodiek van het UWV (T-2) wordt u pas na vier jaar geconfronteerd met een premiestijging bij het UWV. Wilt u dan uitstappen dan moet u bij de verzekeraars binnen de private markt wel uw inlooprisico af-financieren omdat het UWV geen uitlooprisico kent met betrekking tot de WGA. Dat dit een oneerlijke concurrentie is tussen het publiek en privaat stelsel mag duidelijk zijn!

Interessante links voor u:

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: