Adviseur Paul Jurriaans: "Het is onmogelijk om pensioengeld te besteden aan aflossing hypotheek"

Geplaatst op : 23 september 2014

Tijdens het 'durf te vragen' debat riep VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer het kabinet verder op om op grote schaal pensioengeld aan te wenden om de problemen op de huizenmarkt aan te pakken.

Echtpaar voor kas"Maak het mogelijk dat mensen alvast geld uit hun pensioenpot kunnen halen. Dan kunnen ze dat gebruiken om schulden af te lossen en kunnen ze eindelijk weer wat meer besteden", aldus Hans de Boer (telegraaf.nl). Wij vroegen adviseur Paul Jurriaans of dit de oplossing is.

Pensioengeld niet besteden aan aflossing hypotheek
Pensioenadviseur Paul Jurriaans: "Het is niet verstandig de oplossing voor de huizenmarkt te zoeken op een ander aandachtsgebied: pensioenen. Daarnaast is het op basis van de huidige wetgeving onmogelijk om uw pensioengeld te besteden aan de aflossing van uw hypotheek. Ik vind dat terecht. Pensioengeld is bedoeld om te pensioneren. Gebruikt u dit voor andere doeleinden, dan verschuift u het probleem naar later. Koop je een te duur huis en wendt u uw pensioenpot aan, dan heeft u aan het einde van de rit nog probleem: te weinig inkomen en te weinig geld om te leven."

Interessante links voor u:

Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: