Kortere duur ziektegelduitkering voor flexwerkers?

Geplaatst op : 19 september 2014

De wet BeZaVa heeft met de veranderde wetgeving verzuim en arbeidsongeschiktheid tijdelijke werknemers een stevig effect op werkgevers. Deze veranderingen leiden er toe dat werkgevers voortaan twaalf jaar financieel verantwoordelijk zijn voor verzuim en arbeidsongeschiktheid van tijdelijke werknemers.

Kortere duur ziektegelduitkering voor flexwerkersDe (mogelijk) kortere duur ziektegelduitkering voor flexwerkers blijft onderwerp van discussie
De wet en de veranderingen zijn een feit. Maar er blijven berichten op het internet en in de politiek circuleren over een (mogelijk) kortere duur ziektegelduitkering voor flexwerkers. Al enige tijd wordt vanuit ondernemers geageerd tegen de twee jaar loondoorbetaling. Dat is nu ook opgepakt door de politiek. Vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid lopen daarom nu diverse onderzoeken. Eind dit jaar moeten de resultaten daarvan naar de Tweede Kamer.

Op internet werd recent nog gesproken van een voor 4 september voorgenomen stemming in de Tweede Kamer, maar daarvan was vervolgens in de politieke agenda niets meer terug te vinden. De situatie blijft dus vooralsnog zoals die is. Deze verandering van de wetgeving lijkt overigens onwaarschijnlijk, omdat die negatief op het overheidsbudget kan drukken.

Advies
Wilt u weten wat de wet BeZaVa en de veranderde wetgeving verzuim en arbeidsongeschiktheid tijdelijke werknemers voor uw bedrijf betekenen? Of wilt u advies? Meeùs helpt u graag! Voor meer informatie kijk op meeus.com/bezava.


Dit artikel is onderdeel van de HR nieuwsbrief van september 2014.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: