Meppel City Run: "Wanneer komt dat bord van 6 kilometer toch?"

Geplaatst op : 8 september 2014

En daar sta je dan. In een kooi. Met een paar collega’s en klanten en nog bijna 1300 anderen. Een dreunende beat schalt uit de boxen. Je kunt geen kant meer op. “Nog 10 minuten”. Een praatje met je buurman dan maar hij zit nog wat te prutsen aan zijn telefoon, er hangen allerlei snoertjes aan die onder andere naar zijn oren leiden. OK, laat maar, gewoon maar even wachten dan..

Meppel City Run 2014Startschot
Het startschot klinkt! We zijn weg! Nou ja, voor heel even dan. De wedstrijdrenners mogen eerder weg en wij moeten vol op de rem. Inmiddels zijn we wel één 'kooi' verder. Een collega begint aan zijn telefoon te prutsen. "Je kunt hem ook gewoon op pauze zetten hoor." De man met de snoertjes geeft advies aan de collega. Geen idee waar het over gaat. Gewoon zo hard mogelijk rennen straks, toch? Dan gaan we echt van start. We laten de ‘kooi’ achter ons, de vrijheid ligt voor ons! Het Meeùs pand staat direct naast ons, we hebben er vandaag geen oog voor. Wel voor het juichbord waar een collega mee staat te zwaaien. Volle kracht vooruit!

Regelmatig tempo
Maar ook weer niet al te snel hè. Van verschillende kanten heb ik het advies gekregen om niet te snel van start te gaan. Dat is één van de valkuilen als je een wedstrijdje gaat lopen, zegt men. Gelukkig wordt elke kilometer aangegeven en kan ik op mijn hypermoderne Casio digitale horloge met stopwatch de tijd een beetje bijhouden. Als ik de Meeùs ‘loopgids’ van '35 minuten' achter me weet te houden, dan komt het wel goed. Langs de kant hoor ik na bijna drie kilometer: "Kijk pap, die loopt 35 minuten". Zo, zo, staat mijn richttijd op mijn voorhoofd of zo? Nee dus, de 'loopgids' met zijn rugzak met vlaggetje met daarop de eindtijd komt verraderlijk dichtbij. Dat blijkt ook wel uit mijn tussentijd bij de 3 kilometer. Er moet een tandje bij.

Maar het is wel warm hoor. Bijna benauwd. Heerlijk, een spons met koud water! Ik knijp hem op mijn nek leeg. Brrrr. Lekker. Even bijschakelen. En daar gaan we. Bij de 4 kilometer zegt mijn Casio dat het nu goed gaat. En wat een volk langs de kant van de weg zeg! Dat geeft je ook wel vleugels. Na 5 kilometer beginnen die vleugels langzaamaan te verschrompelen. Warm hè. Dat overkwam Icarus ook al eens volgens mij. Een slecht voorteken. Ik hoop niet dat ik net als hem neerstort.

Finish in zicht...
Wanneer komt dat bord van 6 kilometer toch? Deze kilometer lijkt wat langer te zijn dan die eerste 5. Hee, weer een collega langs de kant van de weg! Hij schreeuwt me weer verder. We lopen de winkelstraat in. Nu is het echt niet ver meer. Nog 400 meter! Nog 100 meter! Finish!!! Mijn eerste 4 mijl zit er op. Dat ging eigenlijk best lekker. 34.15, dus binnen mijn streeftijd.

Leuk hoor, die MeeùsRunClub.


Bekijk hier de sfeerimpressie van de Meppel City Run 2014.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: