Prinsjesdag: 6 opvallende zaken voor de ondernemer

Geplaatst op : 18 september 2014

Prinsjesdag levert plannen op en tijdens de algemene publieke beschouwingen zijn veel van die maatregelen de revue al gepasseerd. Minister Dijsselbloem van Financiën is positief over de plannen voor het bedrijfsleven. Om het u makkelijker te maken, zetten wij zes zaken voor ondernemers op een rij:

Prinsjesdag: 6 opvallende zaken voor de ondernemer
1.  Nieuwe afzetmarkten vanwege handelsembargo
Het handelsembargo van Rusland is nog steeds van kracht en de gevolgen daarvan zijn direct merkbaar. In verband met de geopolitieke ontwikkelingen van de afgelopen tijd gaat de regering actief op zoek naar nieuwe afzetmarkten voor de land- en tuinbouw. De Aziatisch en Zuid-Amerikaanse markt moeten verlichting bieden.

2.  Meer financiering voor het MKB
De regering ziet het MKB als de kracht van de Nederlandse economie. Uit de cijfers blijkt dat 6 op 10 banen zich in het MKB bevindt. Om te kunnen groeien en innoveren wil het kabinet ca. 2,5 miljard nieuwe MKB-financiering in de markt mogelijk maken. De maatregelen zijn vooral gericht op nieuwe en innovatieve initiatieven in het MKB.

3.  Arbeidskosten omlaag om banen te creëren
Er zal op termijn een verlichting plaatsvinden van de arbeidskosten. Hierdoor hoopt het kabinet 100.000 nieuwe banen te creëren. Om dit te realiseren is 15 miljard begroot. Dat maakt het ook voor kleinere ondernemers aantrekkelijker om mensen in dienst te nemen.

4.  Laag btw-tarief voor verbouwing
Het lage btw-tarief van 6% (in plaats van 21%) voor verbouwingen wordt verlengd met een extra half jaar. De regeling is nog tot juli 2015 van toepassing, het lage btw-tarief moet een trigger zijn voor mensen om hun huis te verbouwen. De korting is alleen van toepassing op de arbeidskosten.

5.  Werkkostenregeling wordt versimpeld
Het kabinet gaat de Werkkostenregeling versimpelen, alle losse regels worden samengevoegd in één Werkkostenregeling. Deze regeling zal verplicht worden voor elke werkgever. De regels over verstrekking en vergoeding van gereedschappen en communicatiemiddelen als laptops en telefoons van de zaak worden versoepeld.

6.  Omscholing nieuwe medewerkers betaald uit de WW-pot
Bedrijven met een personeelstekort kunnen vanaf volgend jaar werknemers uit een andere sector laten omscholen. De uren die de medewerker besteedt aan omscholing worden vergoed uit de WW-pot. Doel van de maatregel: kostenbesparing voor de werkgever én minder werkloosheid.

Bronnen:

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: