Veiligheid voorop: geen vliegmodus, maar fietsmodus

Geplaatst op : 23 september 2014

De overheid en telecomproviders starten een campagne waarmee ze fietsers aansporen hun smartphone niet meer onderweg te gebruiken. Fietsers kunnen de fietsmodus-app gratis downloaden. De app is te vergelijken met de vliegtuigmodus op mobiele telefoons. Op die manier laat de fietser zich niet afleiden in het verkeer. Wellicht kan het gebruik van deze app uiteindelijk ook leiden tot een goedkopere fietsverzekering (nos.nl).

Meeùs fietsverzekeringWaarom deze campagne?
Minister Schultz van Hagen van Infrastructuur hoopt dat hiermee het aantal fietsongelukken daalt. Net als bij autorijden is het verstandig uw aandacht bij de weg te houden. In het verkeer kan het binnen een flits te laat zijn. Negen procent van alle fietsongelukken komt door afleiding van bellen, sms’en of het gebruik van social media.

Doe jij mee?
Wij staat natuurlijk achter deze actie, daarom delen we graag waar je deze app kunt downloaden. Op deze website vind je meer informatie en een downloadlink naar de app. Wilt u uw fiets verzekeren? Bereken hier online uw premie voor de goedkope Meeùs fietsverzekering.

Bron: nos.nl

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: