Zorgt u voor financiële zekerheid van uw werknemers?

Geplaatst op : 9 september 2014

Stel: een werknemer wordt langdurig ziek of krijgt een ongeval. Twee jaar later verklaart het UWV de werknemer arbeidsongeschikt. Zijn loon daalt daarna flink. Behalve de problemen met zijn gezondheid, zit uw werknemer nu ook met een financieel probleem. Weet u hoe groot deze problemen zijn? Kunt u hem helpen dit te voorkomen?

zekerheidWelke impact heeft arbeidsongeschiktheid?
Wanneer een werknemer arbeidsongeschikt raakt, daalt zijn of haar inkomen mogelijk fors. Dit heeft een enorme impact op iemands leven. Kan je dan nog de hypotheek betalen?

SALBAM BV: "Specialisten Meeùs uitgenodigd om het belang uit te leggen"
De heer Robert Nijman van bouwbedrijf SALBAM BV uit Vilsteren: "Vanuit het standpunt van goed werkgeverschap hebben we besloten onze werknemers de mogelijkheid te bieden om de financiële consequenties van arbeidsongeschiktheid zoveel mogelijk af te dekken. We hebben daarom specialisten van Meeùs uitgenodigd om bij ons op het bedrijf een presentatie te geven over de WIA-aanvullingsverzekering. Ze legden het belang van de verzekering duidelijk uit aan de hand van concrete voorbeelden. Uiteindelijk heeft 75% van onze werknemers besloten deel te nemen aan de WIA-aanvullingsverzekering."

Help uw werknemers dit risico te voorkomen
U kunt uw werknemers de mogelijkheid bieden zich te verzekeren voor dit risico. Als werkgever hoeft dit u niets te kosten. U biedt ze alleen de mogelijkheid om via hun werkgever een WIA-aanvullingsverzekering af te sluiten. Voor een klein bedrag per maand voorkomen uw werknemers grote geldproblemen bij arbeidsongeschiktheid.

Gegarandeerd 70% van het laatst verdiende loon
Meeùs heeft in samenwerking met Bouwend Nederland afspraken gemaakt met verzekeraar Loyalis. Met de WIA-aanvullingsverzekering van Loyalis krijgen uw werknemers gegarandeerd minimaal 70% van hun laatst verdiende bruto loon tot hun AOW-leeftijd.

Hoe regel ik dit ook voor mijn werknemers?
Met een simpele brief aan uw werknemers, biedt u hun de mogelijkheid zich goed te verzekeren. U voldoet aan uw zorgplicht als goed werkgever. Neem contact op met uw adviseur om dit direct te regelen.

Meer weten over dit risico?
Neem dan contact op met uw adviseur Bouw & Infra.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: