"Advies van Meeùs; meer dan verzekeringen alleen." Door adviseur Leo Wijshoff

Geplaatst op : 10 april 2015

Stel u voor: tegenover u zit een adviseur of een tussenpersoon. U hebt trots uw bedrijf laten zien, maar u krijgt het gevoel dat de persoon tegenover u niet echt luistert. U krijgt het gevoel dat hij wacht tot het zijn beurt is om te mogen praten. Zodra hij dat doet praat hij niet over uw wensen, maar over zijn producten.

'Advies van Meeùs; meer dan verzekeringen alleen.' Door adviseur Leo Wijshoff

Meeùs staat naast u

Hebt u dit weleens meegemaakt? Adviseur zakelijk Leo Wijshoff doet geen zaken op die manier: “Ik sta naast de klant, niet ertegenover. Adviseren betekent voor mij, en voor Meeùs, dat je luistert naar de klant. Ik wil het bedrijf leren kennen, weten wat er speelt en bouw een relatie op. Dat begint bij het in kaart brengen van alle risico’s die een bedrijf loopt. Die risico’s maak ik beheersbaar en inzichtelijk, zodat de klant zonder zorgen kan ondernemen.”

Risico-inventarisatie

Leo brengt bij een nieuwe relatie eerst alle mogelijke risico’s in kaart. Dat heet een risico-inventarisatie. “Dit doe ik onder andere bij het bedrijventerrein Parkstad Limburg. Een inventarisatie varieert van de opslag van plastic verpakkingsmateriaal tot debiteurenrisico’s. Zodra we de risico’s in kaart hebben zoeken we oplossingen.”

Preventieve maatregelen

“Eerst kijken we naar preventieve maatregelen, om zoveel mogelijk potentiële schade te beperken en te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan inbraakpreventie, maar ook aan het juist hanteren van leverings- en inkoopvoorwaarden. Ook in bijvoorbeeld aanneemovereenkomsten zien we dat klanten te vaak vertrouwen op de blauwe ogen van de andere partij. Hierdoor accepteren ze verzwarende zaken zonder dat ze daar weet van hebben. Bij een schade ontstaat dan discussie, die de relatie geen goed doet.”

Risico beheersing

“Daarna bespreken we de beheersmaatregelen. Hiermee beperken we mogelijke schades. Dit varieert van bijvoorbeeld brandvertragende maatregelen tot een verzuimplan om zieke medewerkers snel te laten re-integreren. Hierin ben ik een klankbord op het gebied van ziekengeld, WIA en WGA regelgeving, Arbo ondersteuning, enzovoorts.”

Risico’s verzekeren?

“Pas daarna bespreken we welke risico’s er over zijn, welke u zelf kunt of wilt dragen en welke u wilt verzekeren. Het uiteindelijke doel is zo zorgeloos mogelijk ondernemen. Verzekeren is één van de opties om dit te bereiken.”

Uw bedrijf verandert, uw verzekeringen veranderen mee!

De risico-inventarisatie is geen eenmalige gebeurtenis. “De ontwikkelingen in een bedrijf kunnen snel gaan. Daarom voeren we de risico-inventarisatie elk jaar uit. Zo blijven we op de hoogte van de risico’s en kan ik mijn klanten tijdig adviseren. Daarnaast zijn de lijnen kort en schakel ik snel als dat nodig is. Zo ben ik een echte sparringpartner voor mijn klanten.”

Bekijk dit filmpje:


Interessante links voor u:

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: