Cyberaanvallen in de bouw & infra!

Geplaatst op : 28 april 2015

Meer dan ooit tevoren zijn bouw- & infrabedrijven afhankelijk van ICT en data. Het datarisico groeit elk jaar en vormt een gevaar voor de bedrijfscontinuïteit en uw reputatie. Computercriminaliteit staat inmiddels in de top 5 van de globale bedrijfsrisico’s. Hoe zit dat bij bouw- & infrabedrijven? Ook onze schadespecialisten zien deze trend helaas terug in de praktijk.

DatarisicoConcrete gevallen in onze schadepraktijk

Ook binnen de bouw en infra groeit het aantal schademeldingen: informatie die verloren gaat of wordt beschadigd door technische storingen of door menselijke fouten. Zelfs misbruik van informatie door cybercriminelen is niet meer alleen het probleem van webwinkels of financiële ondernemingen. Helaas zijn nog veel bouw- & infrabedrijven onvoldoende voorbereid op computercriminaliteit. Ondernemers onderschatten de mogelijke impact op hun bedrijf, terwijl de schade het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks miljarden kost.

Wat is de eerste stap naar de oplossing?

Cyberrisico’s zijn zeer complex. Het gaat niet alleen om de systemen, maar ook om de menselijke factor (in 40% van de gevallen de oorzaak van het probleem). Het vraagt dus om een aanpak die door het hele bedrijf heen gevoeld wordt. Iedereen binnen uw organisatie dient zich bewust te zijn van de waarde van informatie en moet weten hoe er op een veilige manier mee om te gaan.

Inzicht met self assessment

Om snel inzicht te krijgen in uw datarisico’s heeft Meeùs Bouw & Infra met een externe partner online self assessments ontwikkeld. Hiermee krijgt u makkelijk en direct inzicht en advies op het gebied van datalekken en online vandalisme. Het is ook mogelijk om de kwetsbaarheden in uw website te laten blootleggen. Een self assessment kost weinig tijd en heeft een gunstige prijs:

  • Self Assessment Basis € 175,- exclusief BTW
  • Self Assessment Plus (inclusief websitescan) € 750,- exclusief BTW 

Wanneer u een data-riskverzekering via Meeùs afsluit, krijgt u deze kosten vergoed door de verzekeraar.

Meer weten over dit risico?

Neem dan contact met ons op. Uw adviseur vertelt u graag meer over uw risico’s en uw mogelijkheden om deze te beheersen. Bel 020 301 86 53 of vul het contactformulier in.

(Bron: onderzoek Allianz Risk Barometer 2015).

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: