"Veel cyberaanvallen via Nederland" door adviseur Edwin van Vliet

Geplaatst op : 17 april 2015

Nederland is een hotspot voor cybercrime. Nederlandse servers verwerken veel 'malware'; digitale dreigingen. Dit komt omdat Nederland goede internetverbindingen, veel internetgebruikers en een groot internetknooppunt heeft.

'Veel cyberaanvallen via Nederland' door adviseur Edwin van Vliet

Loopt u in Nederland meer gevaar?

Nee, daders en slachtoffers komen niet automatisch ook uit Nederland. Adviseur Edwin van Vliet: "Meestal is Nederland een tussenstap in een cyberaanval. Zo'n aanval gaat over veel schakels om opsporing moeilijk te maken. U loopt in Nederland geen groter risico dan in andere landen."

Hoe komen cybercriminelen bij u binnen?

Maar de risico's worden diverser en veranderen dagelijks: "Mensen zien hackers als criminelen die de beveiliging bedrijven uitschakelen. Maar cyberaanvallen zijn tegenwoordig subtieler." Cybercriminelen infiltreren andere, gewone sites, en voegen de code van een virus toe aan bijvoorbeeld een software-update. Zodra iemand zo'n geïnfecteerde software-update downloadt, komt het virus mee en hebben de aanvallers toegang. Zo besmet een bedrijf zichzelf. "Dat is de nieuwste truc van cybercriminelen. Maar 'ouderwetse' manieren werken ook nog steeds: 83% van alle medewerkers is weleens in een phishing mailtje getrapt."

Wat zijn de risico's?

Als cybercriminelen eenmaal toegang hebben tot uw bedrijf, kunnen ze veel schade maken. "Ze stelen bankgegevens, creditcardnummers of intellectueel eigendom. Daarnaast beschadigen cybercriminelen uw software. Cybercrime kost de Nederlandse samenleving miljarden per jaar. Wilt u weten hoe u zich verzekert tegen cybercrime? Neem contact op met één van onze specialisten voor meer informatie."

Interessante links voor u:

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: