"Door de MeeùsRunclub ben ik gaan hardlopen"

Geplaatst op : 31 augustus 2015

Stijn Buijsse is werkzaam bij HR Financials en een enthousiaste hardloper: “Het is een ideale sport. Na een drukke werkdag ren ik met veel plezier het bos in om een stuk te gaan hardlopen. Ik maak dan mijn hoofd weer helemaal leeg.”

Hardloop clinic Stijn BuijsseHoe kwam je in aanraking met hardlopen?
"Tijdens voetbaltrainingen vroeger gingen we hardlopen, als conditionele voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Voetballen was jarenlang mijn sport, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Toen ik nog bij Bakkersland werkte, een klant van Meeùs, ontving ik een uitnodiging van de MeeùsRunclub. Ik nam toen deel aan een loopclinic van Erben Wennemars, die was echt top!"

Hoe gaat dat in z’n werk, zo’n clinic?
"Laatst had ik er weer een hier in Breda, van Marko Koers. Zijn verhaal over leefstijl en de keuzes die hij daarbij maakt, sprak me erg aan. Erben Wennemars en Marko Koers zijn oud-topsporters, ambassadeurs van de MeeùsRunclub en inspirerende figuren. Bovendien leggen ze de verbinding tussen sport, leefstijl en werk. Wat me vooral bij is gebleven: iedereen kan hardlopen. Daarnaast geven ze natuurlijk ook veel praktische tips."

Heb je daar veel van geleerd?
"Zeker! Ik was bijvoorbeeld altijd van het grote stappen zetten. Dan schiet je weliswaar lekker op, maar ik kreeg altijd snel last van mijn enkel. Marko’s advies: zet kleinere looppasjes. Nu ik daar beter op let is mijn looptechniek verbeterd. En wat denk je, ik heb minder last van mijn enkel. Een andere eye-opener: je hoeft niet altijd helemaal kapot te gaan. Lopen op 60-70% van je vermogen is ook goed. Verder is afwisseling in training belangrijk. Variatie maakt mijn trainingen leuker en het is vooral fijn te merken dat je vorderingen maakt."

Doe je ook aan wedstrijden mee?
"Eind september doe ik mee aan de Tien van ’t Aogje. Dat is een tien kilometer wedstrijdloop bij ons in Breda. Ik probeer richting de vijftig minuten te gaan. Tijdens de clinic ging het ook over het belang van schema’s en richttijden. Daarmee kun je doelgericht aan de slag en krijg je gevoel bij een reële looptijd. Ik heb daar veel aan. Meedoen aan een van de evenementen van de MeeùsRunClub staat nog op mijn verlanglijstje. Net zoals tijdens de clinic vind ik het samenzijn met andere lopers leuk. Daarnaast is alles bij de MeeùsRunclub uitermate goed verzorgd. Ik hoop dan ook dat mijn collega’s enthousiast worden van dit artikel en hun loopschoenen aantrekken!"

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: