Een goedkope fietsverzekering; Wat heb ik nodig om die aan te schaffen?

Geplaatst op : 18 augustus 2015

Het is heerlijk fietsweer de laatste weken. Wellicht voelt u zich geïnspireerd en koopt u een nieuwe fiets. Natuurlijk wilt u daar zo lang mogelijk van genieten. Het is daarom verstandig om uw fiets te verzekeren. U weet tenslotte maar nooit wat er kan gebeuren. Welke gegevens heeft u nodig om de goedkope Meeùs fietsverzekering aan te schaffen?

framenummer voor goedkope fietsverzekering

Fietsgegevens

We willen natuurlijk weten welke fiets we verzekeren. Vul dus het merk, de aanschafprijs, het sleutelnummer en het framenummer van uw fiets in. Vergeet eventuele accessoires niet, deze kunt u gewoon meeverzekeren. Bijvoorbeeld een mandje, een kaarthouder of een fietstas.

Het framenummer van uw fiets

Elke fiets heeft een uniek framenummer. Hiermee is uw fiets altijd te traceren. Om de vindkans na een diefstal zo groot mogelijk te maken noteren we dit nummer in onze polisadministratie. Vaak staat dit framenummer op uw aankoopbewijs, maar u kunt het ook vinden op het frame van uw fiets. Soms staat het op de framebuis onder het zadel, soms op de buis onder uw stuur. Maar meestal staat het framenummer gegraveerd in de onderkant van uw trapas, dit is het dikkere gedeelte waarin de pedalen gemonteerd zijn.

Een goed fietsslot

We staan voor u klaar als uw fiets gestolen wordt, maar diefstal voorkomen is natuurlijk nog beter. Daarom vragen we om een ART goedgekeurd fietsslot. Zo’n fietsslot heeft een uniek sleutelnummer. Mocht u uw fietssleutels kwijt raken, dan kunt u bij de fabrikant een identieke sleutel opvragen met dit sleutelnummer. U vindt het sleutelnummer op uw sleutel, op het slot zelf of op de verpakking als u een nieuw slot koopt. Let op, het sleutelnummer is altijd ingegraveerd of geslagen, een nummer dat boven het metaal uit steekt is geen sleutelnummer.

Welke mogelijkheden biedt de fietsverzekering nog meer?

Verder kunt u enkele keuzes maken over de dekking. Één mogelijkheid is de pechhulp. Dit houdt in dat u door een fietsenmaker in de buurt geholpen wordt, mocht u met pech langs de weg staan. De fietsenmaker komt naar u toe en repareert het euvel ter plekke, of vervoert u naar uw gewenste bestemming. Hebt u nog meer vragen over de fietsverzekering? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Meer weten over de Meeùs fietsverzekering:

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: