Wat moet ik met de nieuwe Wet Pensioencommunicatie?

Geplaatst op : 8 december 2015

De Eerste Kamer heeft onlangs het wetsvoorstel Pensioen- communicatie aangenomen. Het doel van deze wet is dat de werknemer zijn pensioensituatie beter begrijpt en snapt wat zijn mogelijkheden zijn.

Wat moet ik met de nieuwe Wet Pensioencommunicatie?

Deze nieuwe maatregelen moeten er voor zorgen dat de pensioendeelnemer:

  • weet hoeveel pensioen hij kan verwachten,
  • kan nagaan of dat voldoende is,
  • zich bewust is van de risico's en,
  • weet welke keuzes hij heeft.

Pensioen blijft lastig

Pensioen is voor veel mensen een lastig onderwerp. Vaak weten medewerkers niet waar ze moeten beginnen en doen ze niets. Verwijzen naar algemene informatie brengt mensen zelden in beweging. Onze adviseurs merken dat alleen met echte persoonlijke aandacht medewerkers zich beter (laten) informeren over dit belangrijke onderwerp.

Hoe informeert u uw medewerkers?

Pensioenadviseur Paul Vader helpt ondernemers om werknemers inzicht te geven in hun pensioen en te begrijpen wat de waarde van pensioen is. Dit doet hij door workshops te geven aan HR-medewerkers en 'Inzicht In Pensioen'- sessies te houden met werknemers. "Onderzoek laat het zien: ruim 40% van de medewerkers weet niet hoe zijn of haar pensioen er uit ziet. Dat percentage kan omlaag. Dat lukt je alleen niet met een brochure of een website. Wel als je met mensen over hun pensioen praat vanuit hun eigen perspectief. Door het verhaal persoonlijk te maken, zodat de medewerker weet waar hij of zij aan toe is."

Wilt u weten hoe u voldoet aan de wettelijke eisen?

Download hier ons informatiedocument.

Download dan ons informatiedocument

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: