Welke voordelen biedt aanvullende zorgverzekering voor werkgever?

Geplaatst op : 4 december 2015

In veel gezinnen wordt geen aanvullende verzekering meer afgesloten. 15,9% van de verzekerden heeft geen aanvullende verzekering (Bron: Zorgthermometer Verzekerden in beeld 2015). Vooral om te besparen op de premie, kiezen ze ervoor om alleen een basisdekking af te sluiten. Terwijl een aanvullende dekking u als werkgever voordeel kan opleveren.

Welke voordelen biedt aanvullende zorgverzekering voor werkgever?

Langere verzuimduur

Binnen de bouw- en infrasector zijn de twee belangrijkste oorzaken van verzuim: klachten aan het bewegingsapparaat en psychische problemen. De inzet van fysiotherapie en psychologische hulp lijkt dan voor de hand te liggen. Maar heeft uw medewerker geen aanvullende verzekering? Dan zal hij dus de behandelingen bij de fysiotherapeut of psycholoog (bij werkgerelateerde klachten of relatieproblemen) zelf moeten betalen. Het gevolg in de praktijk: mensen laten zich niet behandelen en de verzuimduur neemt toe. Of u neemt de kosten als werkgever voor uw rekening. Dit betekent per saldo altijd meer kosten.

Hoe werkt een collectieve zorgverzekering in uw voordeel?

Een gezond bedrijf kan niet zonder vitale en gemotiveerde medewerkers. Bij een actief gezondheidsbeleid hoort ook een goede collectieve zorgverzekering. Met de voorzieningen binnen de zorgverzekering via Bouwend Nederland helpt u uw werknemers gezond te houden en ziekteverzuim te beperken.

Enkele voordelen op een rij

  • Uw werknemers ontvangen kortingen op zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering.
  • Met Present! geeft u gezondheidsmanagement een plaats binnen uw bedrijf.
 
  • Maatwerkoplossingen bij gezondheidsproblemen.
  • Diverse re-integratieprogramma's bij verzuim.
  • Oplossingen gericht op leefstijlverbetering.
  • Inzicht in verzuimrisico's en rendement gezondheidsmanagement.
  • Een minimumaantal aangemelde werknemers is niet vereist.

Meer weten over dit voordeel?

Profiteren uw medewerkers al van de voordelen van de zorgverzekering via Bouwend Nederland? In de brochure van Bouwend Nederland leest u meer informatie over deze gunstige zorgverzekering. Of bel naar Meeùs Bouw & Infra, telefoonnummer 020 301 86 75. De adviseurs van Meeùs Bouw & Infra helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Ook helpen zij u graag bij de informatievoorziening voor uw medewerkers.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: