Grote online retailers opgelicht door 20-jarige

Geplaatst op : 19 februari 2015

Drie Nederlandse retailers zijn opgelicht door een 20-jarige. Via een phishing mail liet de oplichter argeloze consumenten nep-pagina’s van Bol, Wehkamp en Otto bezoeken.

Grote online retailers opgelicht door 20-jarige

Via de nep-pagina’s kochten de consumenten bij de echte websites van drie grote retailers IPads, Blackberry’s, fotocamera’s en andere goed verhandelbare producten. Maar in plaats van dat de producten richting koper gingen, veranderde de oplichter de verzendadressen. Postbezorgers, zaten ook in het complot. Zij onderschepten de zendingen en tekenden zelf voor ontvangst.

De oplichter is gepakt en werd dinsdag veroordeeld. De schade is enorm. Bol.com schat hun eigen schade alleen al op bijna 70.000 Euro. Ook door loonkosten van ruim 1.000 arbeidsuren om de fraude op te sporen.

Cybercrime gaat een nieuwe fase in
Net als bij de wereldwijde grote oplichtingszaak van banken, is dit meer dan “alleen” inbreken in een systeem. Criminelen richten zich steeds vaker op het bedrijfsmodel van bedrijven. Ze kijken naar processen van een organisatie en naar de mogelijkheden om hier in te grijpen. Een combinatie van zwakheden is een kans om toe te slaan.

Niet alleen zwakheden in systemen maken het gevaar groter. We zien dat criminelen razendsnel een netwerk opzetten. Met het netwerk wordt het onmogelijke ineens mogelijk. Had u het voor mogelijk gehouden dat postbezorgers op deze wijze in een complot mee zouden doen?

Risico’s door samenwerking met leveranciers
Bedrijfstakken integreren steeds meer met leveranciers en afnemers. ICT-systemen worden aan elkaar gekoppeld en dienstverlening zoals verzending en drop shipping wordt uitbesteed. Daar waar u als ondernemer zaken door anderen laat doen treden risico’s op. Criminelen maken gebruik van zwakke plekken. De verantwoordelijkheid hiervoor kunt u niet afschuiven op uw leverancier. U blijft eindverantwoordelijk en als er iets gebeurt zit u, als ondernemer, met de schade.

Mijn tip: bespreek deze risico’s met uw leveranciers. Overleg met uw medewerkers, bekijk de risico’s en bepaal welke maatregelen u neemt. Bespreek ook hoe u opvallende gebeurtenissen sneller kunt signaleren.

Bereid u voor
Het klinkt logisch, maar als er iets gebeurt, beperk dan de schade. Zorg voor een draaiboek: wie wordt ingeschakeld om het lek te dichten, de PR te verzorgen, etc. Hebt u deze kennis niet in huis, schakel dan uw verzekeraar in. Verzekeraars vergoeden uw schade, maar kunnen ook, met een professioneel team, uw schade beperken. Dat laatste is misschien nog wel het belangrijkste.

Heeft u hulp nodig bij het identificeren van deze risico’s? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Relevante links:

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: