De altijd legendarische Halve Marathon van Egmond

Geplaatst op : 19 januari 2015

Zondag 11 januari was het weer zover, de Halve Marathon van Egmond. Ondanks de vele berichten over het onstuimige weer was het met name de harde wind die de grootste uitdaging zou bieden deze dag.

De altijd legendarische Halve Marathon van Egmond

De Meeùs truck stond centraal bij de ingang van het strand, waarbij de zee met hoge golven op de achtergrond de windkracht duidelijk weergaf. Om nog maar te zwijgen over het zand die je verwelkomde rondom de truck. Gelukkig was er de gastvrijheid en goede verzorging in de MeeùsRunClub lounge, waarin iedereen zich rustig kon voorbereiden op de kwart of halve marathon.

Plots komt het bericht dat de start wordt uitgesteld met een half uur. Het parcours over het strand is niet mogelijk door de aanhoudende hoge golven. We vertrekken richting de start en al snel gaan er geruchten over de route. Gaan we nog wel over het strand of wordt het parcours omgedraaid? Er is niet veel tijd om hierbij stil te staan: het startschot klinkt.

Al gauw gaat het parcours de duinen in en blijkt het weer, ondanks de berichtgevingen, zeer aangenaam. De wind blijft een geduchte uitdager. Het is een mooi parcours door de duinen, maar na 8 km blijkt het strand nog niet in zicht.

Ik heb het zwaar, m'n lies speelt op, maar kijk uit naar het strand. Ik zie dat we afbuigen richting het dorp en wordt aangetikt door een van de Meeùs loopgidsen. Ik hoor dat we niet over het strand gaan en sluit mij bij de tijdloper aan. De laatste 2 km zijn zwaar, maar gesteund door de Meeùs loopgids bereik ik de finish. De teleurstelling van de tijd is er, maar wanneer ik langzaam terugloop en collega's en klanten tegenkomt met wie ik ervaringen deel, wordt dit onderschikt aan het resultaat.

Bij de truck worden we verwelkomd door het MeeùsRunClub team en wordt er weer goed gezorgd voor de inwendige mens. Terwijl wij rustig bijkomen en wat eten en drinken, komt even later de Halve Marathon voorbij. Trots zien wij de collega's en klanten van de Halve Marathon in Meeùs tenues voorbij rennen (richting strand!) en eens te meer wordt duidelijk dat de MeeùsRunClub duidelijk aanwezig is!

Richard Fluit
Teamleider Bedrijven

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: