"Extra kosten door pech tijdens wintersport" door adviseur Gerrit van Middendorp

Geplaatst op : 28 januari 2015

Circa 46 procent van de jongeren tot 25 jaar die de afgelopen vijf jaar op wintersport zijn geweest, heeft schade of pech gehad op vakantie. Ook hebben de ondervraagde jongeren vaker te maken gehad met extra kosten omdat ze niet of onvoldoende verzekerd waren.

Wintersport jongerenDe standaard reisverzekering dekt wintersport niet
De standaard reisverzekering dekt over het algemeen niet de kosten van een reddingsactie met een helikopter, een 'banaan' van de piste of de kosten van een gipsvlucht terug naar huis. En voor de medische kosten biedt de basiszorgverzekering vaak onvoldoende dekking.  De vergoeding is meestal niet hoger dan het Nederlandse tarief. Buitenlandse ziekenhuizen kunnen echter veel hogere tarieven hanteren.

Vergeet die wintersportverzekering niet
Wintersporters die onverwachte medische kosten willen verzekeren, kunnen het best een reisverzekering met wintersportdekking en dekking van medische kosten afsluiten. Bedenk wel: ben je verzekerd, dan betekent dat niet dat je roekeloos de berg af kunt.

Off-piste is eigen risico
Adviseur Gerrit van Middendorp: "Jongeren gaan regelmatig off-piste skiën. Het is verzekerd, maar let op! Wanneer je off-piste skiet op bergen waar is aangegeven dat je hier absoluut niet mag zijn, dan is het je eigen risico. Dit betekent dat je hier niet voor verzekerd bent. In het normale skiverkeer mag je je wel off-piste begeven."

Bron: FTP
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: