"De auto van uw kind op uw naam verzekeren? Dit heeft geen financiële voordelen." Door adviseur Focco Tulner

Geplaatst op : 20 juli 2015

Kunt u zich nog uw eerste autootje herinneren? Een oud derdehandsje waarin u elke week weer een nieuw rammelend geluid hoorde. Maar al was het een rammelkast, voor u betekende die rammelkast vrijheid. Natuurlijk gunt u uw kind ook die ervaring. Maar… 

Goede autoverzekering voor jonge bestuurdersWat is de premie hoog voor jonge bestuurders!

Jonge bestuurders veroorzaken meer schade en betalen daardoor een hogere premie. U begrijpt dit, maar u vindt de premie wel erg hoog. Die eerste auto van uw kind kunt u dan maar beter op uw naam verzekeren, want dat scheelt in de premie, toch?

Kunt u de auto van uw kind op uw naam verzekeren?

Adviseur Focco Tulner: “In principe kan dat, maar let op! Het kenteken moet dan op uw naam staan en uw kind moet op de polis staan als de regelmatige bestuurder van de auto. De regelmatige bestuurder is de persoon die het meest in de auto rijdt. Als deze gegevens niet kloppen wordt dit beschouwd als fraude. Niet alleen zorgt dit voor problemen bij de aanvraag van andere verzekeringen, het kan ook betekenen dat een eventuele schade niet uitgekeerd wordt! U neemt dus een groot risico als de kentekenhouder of de regelmatige bestuurder op de polis niet kloppen. U behaalt trouwens geen financieel voordeel als u de auto van uw kind op uw naam verzekert.”

Maar we betalen dan toch minder premie?

Focco Tulner: "Helaas niet. Het risico en de premie worden bepaald aan de hand van de geboortedatum van de regelmatige bestuurder. Met andere woorden; u betaalt nog steeds de hoge premie voor jonge bestuurders als uw kind de regelmatige bestuurder is."

En de korting op de tweede auto dan?

“Dat heet de ‘tweede voertuig’ regeling. Bij de autoverzekering van Meeùs krijgt uw tweede auto dezelfde korting als de eerste, zelfs zonder schadevrije jaren. Maar dit geldt alleen tussen partners, niet tussen ouders en kinderen. Op een auto met uw kind als regelmatige bestuurder is deze korting niet mogelijk.”

Ik heb ook een collectiviteitskorting

Als u een collectiviteitskorting krijgt, bijvoorbeeld vanuit uw werkgever, dan krijgt u die natuurlijk ook op de auto waarvan uw kind de regelmatige bestuurder is. Maar wist u dat uw collectiviteitskorting sowieso geldt voor inwonende kinderen? “Deze geldt dus ook voor een auto op naam van uw inwonende kind.”

Wilt u de auto van uw kind verzekeren?

Neem dan contact op met één van onze adviseurs voor een prijsopgave en de mogelijkheden. 

Interessante links voor u:

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: