Juridische hulp zonder drempels

Geplaatst op : 15 juli 2015

Het lijken misschien Amerikaanse toestanden, maar ook in ons land is de kans op een juridisch conflict groot. En dan lopen de kosten snel op. Met een goede rechtsbijstandverzekering kunt u die kosten opvangen. Bovendien vindt u met één telefoontje de weg naar een deskundig jurist.

Juridische hulp Rechtsbijstand voor iedereen toegankelijk

In Nederland heeft iedereen recht op rechtsbijstand. Dankzij gesubsidieerde rechtsbijstand is het in principe ook voor iedereen toegankelijk. Maar hoe hoger het inkomen, hoe minder - tot niets -  de overheid vergoedt. Met een rechtsbijstandverzekering zijn de kosten voor niemand een drempel voor deskundige ondersteuning bij juridische conflicten.

Drie miljoen ongevallen per jaar

Rond de 100.000 verkeersongevallen gebeuren er ongeveer per jaar, telt het SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid). Als je ook parkeerschades en andere kleine ongelukken meetelt, schat de politie dat er jaarlijks drie miljoen mensen bij een verkeersongeval betrokken zijn. De meeste juridische conflicten ontstaan dan ook op de weg. Verkeersrechtsbijstand is daarom bij de meeste rechtsbijstandverzekeringen standaard verzekerd.

Conflict op de werkvloer

Salaris dat niet of veel te laat wordt uitbetaald. Arbeidsomstandigheden die over grenzen heen gaan. Of een gedwongen ontslag. Een conflict met een werkgever is extra vervelend omdat het inkomen in gedrang is. En zeker bij een groot bedrijf voelt het snel als vechten tegen de bierkaai. Een deskundig jurist helpt om beslagen ten ijs te komen. Maar wel voor een uurtarief van gemiddeld € 150 tot € 200. Afhankelijk van de gekozen dekking kost een rechtsbijstandverzekering, inclusief juridische ondersteuning bij arbeidszaken, niet veel meer - per jaar.

Ruzie met de buren

Het aantal ruzies tussen buren is de laatste jaren fors gestegen. En voorlopig lijkt die stijging door te zetten. Bebouwing, geluid, rook, overhangende takken en spelende kinderen: bij één op de drie Nederlanders veroorzaakt het woonoverlast. Vooral in de zomer raken de gemoederen snel verhit. Steeds meer mensen doen dan een beroep op rechtsbijstand. En steeds meer mensen sluiten daarvoor een rechtsbijstandverzekering af.

Overheidskwesties

Onverklaarbare belastingaanslagen, gewijzigde bestemmingsplannen of uitkeringen die zijn stopgezet. Ook met de overheid kun je in conflict raken. En wanneer bezwaar maken geen resultaat heeft, kunnen verdere juridische stappen worden gezet. Vaak zijn dit ingewikkelde kwesties, waarin veel belangen spelen. Rechtsbijstandverzekeraars hebben hun eigen juridische teams met specialisten, ook op overheidsgebied.

Zo zijn er nog veel meer goede redenen te noemen voor een rechtsbijstandverzekering. Van verkeerde keukenkastjes en beleggingskeuzes tot problemen bij de overdracht van uw huis. Wij adviseren u graag welke rechtsbijstandverzekering, met welke dekking, voor u het meest geschikt is. Bel ons op telefoonnummer 088 810 81 00 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan snel contact met u op.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: