Kent u de risico’s van binnenstedelijk bouwen?

Geplaatst op : 24 juni 2015

Er wordt in toenemende mate binnenstedelijk gebouwd. Dit brengt andere risico’s met zich mee dan nieuwbouw in "het weiland", zoals schade aan belendingen, parkeren in niet opgeleverde parkeergarage, diefstal en vandalisme en logistieke risico’s.


Binnenstedelijk Bouwen Schade aan belendende gebouwen

Heien en graven, maar ook brandgevaarlijke werkzaamheden kunnen bij binnenstedelijk werk makkelijk tot forse materiële schade aan belendende gebouwen leiden. Als er iets verkeerd gaat, dient u ook rekening te houden met een evacuatie van belendende gebouwen. Wie draait er op voor de kosten?

Parkeren in niet opgeleverde parkeerkelder

Parkeerplaatsen op of rond de bouwplaats zijn vaak beperkt en duur. Het is daarom heel verleidelijk voor aannemers om hiervoor de nog niet opgeleverde parkeerkelder te gebruiken. Daarmee bespaar je makkelijk geld uit, maar wat nu als door het gebruik van de parkeerkelder schade ontstaat aan de parkeerkelder en/of door brand of instorting van het werk schade ontstaat aan de geparkeerde auto’s?

Diefstal en vandalisme op de bouwplaats

Diefstal van bouwstoffen of aannemersmaterieel en vandalisme komen veel voor bij binnenstedelijk bouwen. Het is dus van belang de bouwplaats zorgvuldig en adequaat te beveiligen ook voor niet verzekerde risico’s als vertraging-/stilstand van het werk. Doet u er alles aan om diefstal en vandalisme op de bouwplaats te voorkomen?

Download onze notitie "Binnenstedelijk bouwen en verzekeren"

Met binnenstedelijk bouwen loopt u specifieke risico’s. Dat vraagt om maatwerk in verzekeringen. Elk werk is immers anders en veel van deze specifieke risico’s zijn niet standaard verzekerd. U leest hierover meer in onze notitie "Binnenstedelijk bouwen en verzekeren".

Meer weten?

Neem voor deskundig advies tijdig contact op met uw adviseur Bouw & Infra en/of relatiebeheerder om binnenstedelijk werk voor te bespreken. Wij zijn u graag van dienst zijn met preventieadvies en maatwerk in verzekeringsoplossingen.
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: