Onredelijke bepaling Rijksvastgoedbedrijf verwijderd!

Geplaatst op : 24 juni 2015

Onlangs heeft het Rijksvastgoedbedrijf in samenwerking met de STABU de referentiebestekken / -contracten aangepast. Aannemers die werkzaamheden uitvoeren voor het Rijksvastgoedbedrijf kunnen sinds maart 2015 gebruik maken van deze nieuwe referentiebestekken / -contracten met daarin een belangrijke verbetering!


Bepaling Rijksgebouwendienst geschraptBrand-/stormverzekering door de aannemer

In de verzekeringsparagraaf in het bestek van het Rijksvastgoedbedrijf (voorheen Rijksgebouwendienst) stond de bepaling "brand-/stormverzekering door de aannemer". Onduidelijk aan deze bepaling was of de aannemer werd geacht de bestaande opstallen van het Rijksvastgoedbedrijf te verzekeren tegen brand- en stormschade. Meeùs Bouw & Infra vond deze bestekeis zeer onduidelijk en onredelijk voor de aannemer, vooral omdat het Rijksvastgoedbedrijf zelf de eigen eigendommen niet verzekert tegen deze risico’s.

Meeùs in gesprek met het Rijksvastgoedbedrijf

Meeùs Bouw & Infra is, namens de via ons verzekerde aannemers, het gesprek aangegaan met het Rijksvastgoedbedrijf over de verzekeringsparagraaf. Meeùs Bouw & Infra heeft gepleit voor redelijke en duidelijke bestekeisen met betrekking tot de verzekeringen.

Bepaling verwijderd

Mede door onze inspanningen is de bepaling met "Brand-/stormverzekering door de aannemer" uit de nieuwe referentiebestekken-/contracten verwijderd. Voor de aannemer betekent dit in het kort dat zij geen extra kosten meer hebben voor het afsluiten voor een aanvullende verzekering voor de eigendommen van het Rijksvastgoedbedrijf.

Blijf alert op bepalingen!

Dit betekent niet dat u alle bepalingen in de verzekeringsparagraaf zonder beoordeling zomaar kunt accepteren. Wij adviseren u bij ieder project niet alleen de verzekeringsparagraaf goed te beoordelen, maar ook de contracten, eventueel aanvullende preventiemaatregelen, het inschakelen van een riskcontroller, de hoogte van de verzekerde bedragen en/of aanvullende verzekeringsoplossingen.

Heeft u advies nodig?

Neem bij eventuele vragen en/of onduidelijkheden tijdig contact op met uw adviseur Bouw & Infra voor aanvullend advies.

U kunt de nieuwe referentiebestekken / -contracten downloaden van de website van STABU.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: