"Tips voor de beginnende loper" door Marko Koers

Geplaatst op : 12 juni 2015

Mensen die beginnen met hardlopen gaan vaak te enthousiast van start. Dit kan blessures tot gevolg hebben en vaak hebben deze ook een demotiverend effect. Lees deze tips voordat u begint.

 

Halve Marathon Roosendaal 2014Materiaal

U hoeft niet te investeren in speciale loopbroeken of shirts. Die hebben pas meerwaarde als u flink getraind bent. Investeer wel in goede hardloopschoenen. Het comfort en de bescherming tegen blessures die goede loopschoenen bieden, verdienen zichzelf terug. Lees hier meer over de aanschaf van loopschoenen.

Begin met wandelen

Schaam u niet voor wandelen. Sterker nog, ga eerst twee tot drie weken lang, drie keer in de week een half uur wandelen. Wissel daarna wandelen af met hardlopen.

Train op gelopen tijd

Denk in het begin nog niet aan afstanden of trainen op snelheid. Wen uzelf aan om een half uur te wandelen en daarna lopen. Pas als u een half uur onafgebroken kunt lopen, kunt u aan snelheidstrainingen gaan denken.

Regelmaat

Pas bij drie keer in de week trainen zult u echt conditie op gaan bouwen. Ga dus minstens drie keer per week. In het begin is dit een hele opgave. Een loopgroep of loopmaatje is een goede manier om gemotiveerd te blijven, het maakt het moeilijker om smoesjes te vinden. Wees niet gefrustreerd als een training tegenvalt, conditieopbouw vindt niet plaats in een rechte lijn. Ga niets forceren als een training tegenvalt. Voelt u bijvoorbeeld steken in uw zij? Ren niet 'door de pijn heen', maar wandel even een stukje of breek de training af.

U zult vooruitgang zien!

U denkt misschien; 'dat gaat wel heel erg langzaam'. Maar als u bovenstaande tips opvolgt, zult u aan het eind van de derde week al merkbaar resultaat voelen. Vergelijk uzelf alleen met uzelf en loop een vast rondje, u komt elke keer verder. Conditie gaat te paard, maar komt te voet. Maar met volharding komt ook de beloning; u zult merkbaar afvallen, een betere conditie hebben en lekkerder in uw vel zitten!

Interessante links voor u:

Marko Koers is 3-voudig Olympisch hardloper en bindt, boeit en beweegt mensen door sport

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: