Vakantietips voor ondernemers

Geplaatst op : 17 juni 2015

Ruim een kwart van de ondernemers gaat nog niet met een gerust gevoel op vakantie. Maar liefst 62% volgt tijdens de vakantie hoe het er ‘thuis’ op de zaak aan toe gaat. We geven u graag een aantal tips, zodat u ontspannen op vakantie kunt.


Vakantietips voor ondernemers

Tip 1: Overdracht aan uw personeel

Maak een overdrachtsdocument voor uw personeel. Geef hierin aan wanneer en hoe uw medewerkers u kunnen bereiken tijdens uw vakantie. Maak daarnaast een back-up van uw data. Heeft u goederenopslag? Zorg dan dat er geen onafgesloten containers tegen de gevel van uw bedrijfspand staan. Kortom, informeer uw personeel over belangrijke zaken voordat u op vakantie gaat.


Tip 2: Reisverzekering

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen niet of onvoldoende verzekerd op vakantie gaan. Controleer voordat u vertrekt of u goede een reisverzekering heeft. Is deze doorlopend? Dekt hij ook vakanties buiten Europa? De doorlopende reisverzekering van Meeùs is scherp geprijsd en biedt een zeer goede dekking van kosten voor schade tijdens uw vakantie. Deze verzekering heeft standaard werelddekking en de hulpdienst is 24 uur per dag bereikbaar.

Meer informatie over een doorlopende reisverzekering


Tip 3: Voorkom diefstal

Is uw bedrijf gedurende de zomerperiode een aantal weken gesloten? Neem extra maatregelen om uw bedrijf te beveiligen. Neem tijdig contact op met uw beveiligingsbedrijf om af te stemmen wat u moet regelen voor uw vertrek. Zet diefstalgevoelige goederen op een veilige, niet zichtbare plek. In geval van een inbraakalarm is het belangrijk dat de particuliere alarmcentrale snel iemand kan bereiken. Zorg voor een actuele lijst met sleutelhouders of draag deze taak over aan een professioneel beveiligingsbedrijf.


Tip 4: Medische kosten

Dit onderwerp wordt nog weleens vergeten: medische kosten. Uw basisziektekostenverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland voor 100%, zolang die kosten hetzelfde zijn als in Nederland. In de meeste Europese landen is dit het geval. Maar in sommige landen, meestal buiten Europa, zijn die kosten vaak hoger. Hier vindt u meer informatie over de landen waar de medische kosten veelal hoger zijn. Gaat u naar een van deze landen? Dan is het verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten. Zo vindt u bij thuiskomst geen onverwachte, torenhoge rekeningen op uw deurmat.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: