"Wat voor een pensioen heb ik straks?"

Geplaatst op : 3 juni 2015

De Financiële Telegraaf organiseerde op 2 juni het debat 'Zeker van inkomen?', gesponsord door Meeùs. Een panel van deskundigen besprak de noodzaak om langer door te werken en de veranderende inkomenszekerheid. Door de terugtredende overheid moet de burger steeds meer zelf regelen. Maar het gemis aan zekerheid wordt vooralsnog niet gecompenseerd door een grotere keuzevrijheid.

Debat zeker van inkomenEen flexibeler pensioenstelsel?

Staatssecretaris Jette Klijnsma, hoofdredactrice Economisch Statistische Berichten (ESB) Sandra Phlippen en financieel planner Kapé Breukelaar gingen in debat over de toekomst van de arbeidsmarkt, de zekerheid van inkomen en het pensioenstelsel. Kapé Breukelaar opperde een flexibele variant, waarbij werknemers een eigen spaarpot hebben. Die zouden zij dan, naast hun pensioen, ook in kunnen zetten voor deeltijdpensioen, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Staatssecretaris Klijnsma beaamde de consensus dat het pensioenstelsel aan vernieuwing toe is, maar wilde zich nog niet uitspreken over concrete maatregelen. Ze opperde wel dat oudere werknemers minder uren kunnen werken:  "Zo kan een oudere, en dus duurdere, werknemer aantrekkelijk blijven voor een werkgever. Daarmee blijft hun ervaring en expertise behouden." Phlippen stemde hiermee in, maar stelde dat er meer moet gebeuren om oudere werknemers aan de slag te houden.    

Waarom de sponsoring?

Meeùs sponsorde dit debat. Marketing Manager Michiel Poppen: "Wij vinden dit een belangrijke discussie. We moeten langer doorwerken en de verzorgingsstaat staat onder druk. De overheid laat steeds meer over aan het individu. De zekerheid van inkomen staat daardoor onder druk. De tijd van ‘verzorging van de wieg tot het graf’ ligt achter ons. We moeten dus leren om voor onszelf te zorgen, zeker zelfstandigen. Meeùs kan daarin oplossingen aandragen."

Column van Meeùs

Manager Zorg en Inkomen Ruud Houtzager sprak een gesproken column tijdens dit debat over inkomenszekerheid. Ruud Houtzager: "We moeten ons niet blind staren op de overheid en het pensioenstelsel. Om langer door te kunnen werken moeten mensen nieuwe competenties ontwikkelen. Ondernemers en zzp’ers doen dat al continu. Als zij er naast zitten, merken zij dat namelijk al meteen in hun omzet. Mensen in loondienst hebben die prikkel niet zo sterk. Zij hebben een stootkussen, maar dat wordt steeds dunner. Door al dan niet via een werkgever een opleiding te volgen, maken zij zichzelf aantrekkelijker op de arbeidsmarkt."

Waarom zou een werkgever beroepsopleidingen vergoeden?

"Beroepsopleidingen zijn niet al te duur en daarnaast meestal fiscaal aftrekbaar. Het is even wennen voor ondernemingen dat zij hun opleidingsbudget ook inzetten voor competenties die niet direct relevant zijn voor de functie van hun werknemer. Maar die competenties zijn wel goed voor de medewerker, die ook op een andere afdeling of buiten het bedrijf aan de slag kan. Daar zijn we uiteindelijk allemaal bij gebaat!"

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: