"Zelfstandigen vaak niet goed verzekerd"

Geplaatst op : 11 juni 2015

Het DFT debat ‘Zeker van Inkomen’ heeft veel stof doen opwaaien. Manager Inkomen & Zorg Ruud Houtzager sprak tijdens het debat een column uit, waarin hij zijn zorgen uitte over de inkomenszekerheid van zelfstandigen en ZZP’ers. Bekijk hier zijn column.

 

Ruud HoutzagerAOV ook voor zelfstandigen bereikbaar

Tijdens dit door Meeùs mogelijk gemaakte debat stelde Ruud Houtzager voor dat zogenaamde broodfondsen een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kunnen afsluiten voor alle leden. Zo wordt een AOV bereikbaar voor veel meer zelfstandigen dan nu. Ruud Houtzager: “Een AOV is nu vaak nog te prijzig voor een zelfstandige. Door deze af te sluiten in collectief verband wordt een AOV bereikbaar. Daarmee hebben ook zelfstandigen een vangnet bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.” Staatssecretaris Jette Klijnsma reageerde positief op dit voorstel. Hoofdredactrice ESB Sandra Phlippen beaamde de zorgen van Ruud Houtzager, met name over de inkomenszekerheid van vrouwelijke ZZP’ers.

Flexibel pensioenstelsel

Klijnsma reageerde minder enthousiast op een plan om het pensioenstelsel te hervormen naar een veel flexibelere spaarpot, die werknemers naar eigen inzicht kunnen besteden. Dit tot grote teleurstelling van debatleider en Telegraafcolumnist Martin Visser, die concludeerde dat dit kabinet het pensioenstelsel niet gaat hervormen.

Interessante links voor u:

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: