Doorwerken na de AOW gerechtigde leeftijd

Geplaatst op : 18 maart 2015

Linda werkt al decennia als secretaresse in uw bedrijf. Ervaren, altijd een goed humeur, een vraagbaak voor haar collega’s en nooit ziek. Ze zou graag doorwerken, maar wordt ontslagen, op haar verjaardag nog wel. Reden? Ze heeft de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt.

Afweging van belangen
We kennen allemaal wel zo'n verhaal. Veel oudere werknemers worden ontslagen zodra ze de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken. Omdat ze te duur geworden zijn en een gezondheidsrisico vormen. Een drama voor de werknemer, maar het gaat u als werkgever ook niet in de koude kleren zitten. Natuurlijk laat u niet graag goede medewerkers gaan, maar helaas moet u meerdere belangen afwegen.

Nieuwe wet
Het kabinet wil deze afweging veranderen, door AOW-gerechtigden aantrekkelijker te maken als werknemer. Vanaf 1 januari 2016 gaan de volgende maatregelen in:

  • De doorbetalingsplicht bij ziekte wordt boven de AOW-leeftijd verlaagd van 2 jaar naar 13 weken;
  • Ontslag naar aanleiding van ziekte na de AOW leeftijd wordt makkelijker gemaakt;
  • De opzegtermijn van arbeidscontracten van AOW gerechtigden wordt beperkt tot 1 maand;
  • Meer mogelijkheden voor tijdelijke contracten;
  • Het minimumloon gaat ook gelden voor AOW-gerechtigden.

Het grootste voordeel voor u als werkgever blijft natuurlijk dat u geen werkgeverspremies meer hoeft te betalen. Dit wetsvoorstel is door de Tweede Kamer al aangenomen, de Eerste Kamer moet deze nog goedkeuren.

Geen verdringing
Deze maatregelen moeten er voor zorgen dat werknemers in de AOW-leeftijd aantrekkelijker worden voor werkgevers, zonder dat deze werknemers jongere werkzoekenden van de arbeidsmarkt verdringen. Het CPB heeft inmiddels berekend wat de verwachte effecten van dit wetsvoorstel zijn.

(Bron: FTP)

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: