Hoe is uw inboedel verzekerd tijdens een verhuizing? Door adviseur Jesse Beckman

Geplaatst op : 11 maart 2015

In een ideale wereld kunt u bij een verhuizing al uw inboedel in één keer naar uw nieuwe woning brengen. Maar bij de meeste verhuizingen duurt dit langer. Misschien moet u eerst nog wat klussen, of blijft een gedeelte staan als uw oude woning nog niet verkocht is. Hoe is uw inboedel dan verzekerd?

VerhuizenOvergangsperiode
Adviseur Jesse Beckman: "Tijdens de verhuizing zelf is de inboedel verzekerd door de verzekering van het verhuisbedrijf. Als u uw inboedel zelf verhuist is deze tijdens het vervoer helaas niet verzekerd. Ook bij een gehuurd voertuig is de inboedel meestal niet mee te verzekeren. Maak dus gebruik van een verhuisbedrijf als u zeker wilt zijn.
U hoeft niet alles op één dag te verhuizen, de meeste inboedelverzekeringen houden rekening met een overgangsperiode bij een verhuizing. Bij Meeùs is dit 30 dagen, uw inboedel is vanaf de adreswijziging dus 30 dagen verzekerd op het oude én het nieuwe adres. Voor de meeste verhuizingen is dit voldoende."

En als het langer duurt?
Maar het komt natuurlijk ook voor dat een verhuizing langer duurt dan 30 dagen. Of dat een gedeelte van de inboedel op een derde adres komt te staan. Hoe zorgt u ervoor dat uw volledige inboedel toch verzekerd blijft in zo’n situatie?

Maatwerk
"Als het niet lukt om de inboedel binnen 30 dagen te verhuizen, neem dan contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen we met maatwerk ervoor zorgen dat uw inboedel toch verzekerd blijft. Soms sluiten we bijvoorbeeld een kleine, extra inboedelverzekering voor het oude of nieuwe adres. Dit kan per dag en het verzekerde bedrag splitsen we dan over de twee verzekeringen. Wat premie betreft hoeft dit dus niet veel extra te kosten."

Derde adres
Ook inboedel op een derde adres is, onder voorwaarden, mee te verzekeren. "Een gedeelte van de inboedel in een garagebox of een opslagbedrijf kan meeverzekerd zijn, al is er dan wel een groter eigen risico, een maximum bedrag en een beperkte dekking. Wij bekijken dit van geval tot geval."

Leegstand
Soms staat er inboedel in een leegstaand huis. Bijvoorbeeld een woning die te koop staat, waar de inboedel een bewoonde en/of aantrekkelijke indruk maakt. "Deze inboedel blijft verzekerd, maar voor een beperkte periode. Leegstand brengt extra risico met zich mee, waardoor de polis misschien aangepast moet worden. Ook in deze situaties luisteren we naar de behoefte van de klant. In overleg zoeken we naar een passende oplossing, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw inboedel in een toch al hectische periode."

Hebt u behoefte aan een handig overzicht tijdens het verhuizen? Bekijk dan onze handige checklist.

Interessante links voor u:

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: