Medewerkersblog Asiye Menemenci: "Binnen één jaar 10 minuten sneller op de 10 kilometer!"

Geplaatst op : 11 maart 2015
Vorig jaar schreef ik me in voor de MeeùsRunClub. Binnen een week haalden fanatieke collega’s me over om me op te geven voor de 10 kilometer van de City-Pier-City Loop in Den Haag. Die uitdaging wilde ik wel aangaan.

Hardlopen runclubTrots
De trainingen gingen goed en ik liep mijn eerste 10 kilometer in 1 uur en 7 minuten. Wat was ik trots. Ik had wel wat last van mijn knie. Misschien moest ik me nog beter voorbereiden. Na een periode van rust heb ik de trainingen weer opgepakt. En met resultaat!

En dit jaar
Dit jaar mocht ik weer mee doen. Zoals 'gewoonlijk' was in de Meeùs Lounge alles weer tot in de puntjes verzorgd. De sfeer was goed, het zonnetje scheen en de temperatuur was top! Ik was wel een beetje zenuwachtig, maar ik voelde me verder goed.

Samen ga je sneller
Om 11.15 zijn we naar ons startvak gelopen en stipt om 12 uur loste Epke Zonderland het startschot. Ik liep van begin tot het eind lekker en had bijna geen last van de drukte of warmte. De hele weg bleef ik dichtbij mijn collega’s Colette en Mensje. Die dames hadden een geweldig constant tempo. Ik wist dat ik een betere tijd dan vorig jaar zou neerzetten als ik ze kon bijhouden.

Ik heb tijdens mijn runs altijd korte inzakmomentjes. Dan moet ik een paar minuten rustig aan doen. Maar deze dames hadden maling aan mijn inzakmomentjes en bleven hun eigen tempo lopen. Ik kon ze tot 500 meter voor de finish bijhouden. Bij die laatste sprint moest ik toch afhaken.

Persoonlijk record
Ik liep moe en met trekkende kuitspieren over de finish. En toen ik mijn tijd zag, vergat ik mijn vermoeidheid en de pijntjes in mijn spieren op slag. Mijn tijd was 57.47! Bijna tien minuten sneller dan vorig jaar. Ik was zo gelukkig dat ik wel kon huilen. Maar zelfs voor mijn doen zou dat iets te overdreven zijn geweest.

"Mam, ben je weer eerste geworden?"
Ik wil bij deze Colette en Mensje bedanken voor de motivatie. Van blijdschap zweefde ik terug naar de lounge waar heerlijke broodjes en een pastabuffet op ons stonden te wachten. Na het eten ben ik met een glimlach om mijn mond naar het station gelopen. Eenmaal thuis voelde ik me helemaal een kampioen toen mijn jongste van vijf vroeg of ik 'weer eerste was geworden'.

Asiye Menemenci
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: