No-riskpolis voor doelgroep Participatiewet

Geplaatst op : 13 maart 2015

Heeft u een werknemer in dienst die onder de Participatiewet valt, dan neemt het UWV bij ziekte de loondoorbetaling op zich. Deze regeling is de no-riskpolis.

No-riskpolis voor doelgroep Participatiewet

In ons artikel van juni 2014 hebben wij u geïnformeerd over de Participatiewet en de banenafspraken die per 1 januari 2015 zijn ingegaan.

Heeft u een werknemer in dienst of gaat u een werknemer in dienst nemen die onder de Participatiewet valt, dan kunt u in geval van ziekmelding een Ziektewetuitkering aanvragen bij het UWV. Hierdoor draait u als werkgever niet zelf op voor de loondoorbetaling bij ziekte.

Hoe gaat het in zijn werk?
U meldt de medewerker ziek bij het UWV met een bewijsstuk dat de werknemer tot de doelgroep behoort (beschikking loonkostensubsidie-LKS). Ook geeft u de ziekmelding door aan de gemeente die vervolgens de loonkostensubsidie opschort. Is de medewerker weer hersteld, dan meld u dit ook aan beide instanties, zodat de uitkering van het UWV stopt en de gemeente de loonkostensubsidie weer kan opstarten.

2015 is een overgangsjaar
Deze regeling geldt voor 2015. Het kabinet heeft een wetsvoorstel in voorbereiding om de no-riskpolis voor deze doelgroep per 2016 voor de duur van vijf jaar via het UWV te laten lopen.

Lees meer over:
Reactie (1)
Thijs Swaders
op donderdag 21 mei 2015 om 21:30
interessante informatie over medewerkers vallend onder de participatiewet, als dat werkgevers niet over de streep trekt?
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: