Wie doet mee aan NLdoet? Meeus dus! Door Asiye Menemenci

Geplaatst op : 24 maart 2015

Het Oranjefonds organiseerde op 20 en 21 maart samen met duizenden organisaties NLdoet, de grootste vrijwilligersactie in Nederland. Meeùs Amsterdam deed enthousiast mee aan deze dag. Collega Asiye Menemenci vertelt hoe zij het heeft ervaren.

NL Doet Amsterdam"Toen mijn collega Myra vroeg of wij dit jaar mee wilden doen, reageerde iedereen enthousiast. We hebben ons opgegeven voor de actie om de Kinder- en zorgboerderij De Bijlmerweide lente-klaar te maken. Na de lunch vertrokken we in MeeùsRunClub-shirtjes en een gezellige Meeùs vlaggenlijn naar de boerderij. We hadden er zin in!"

Zandbak leegscheppen
Na een korte uitleg van de beheerder van de boerderij begonnen Mirella, Siham en Asiye met het leegscheppen van de zandbak. "Ontelbaar veel kruiwagens vol met zand zijn door onze stoere collega’s Peter, Arthur en Saskia naar de kippenrennen gebracht. Corine en Lauritha maakten de kippenrennen schoon. Het zand uit de zandbak gebruikte we om de kippenren op te hogen."

NL Doet AmsterdamLieve kinderen
Na een korte pauze ging het scheppen nog even door. De zandbak moest natuurlijk voorzien worden van schoon zand. "Myra en Nancy zijn met 3 cavia’s, 1 konijn en een kipduif naar een peuterspeelzaal gefietst waar de diertjes door de kinderen geaaid konden worden. Dit wordt vaker gedaan om de kinderboerderij onder de aandacht te brengen. Ook de vaste vrijwilligers waren die dag hard aan het werk. Toen we klaar waren konden de inmiddels ongeduldige, lieve kindjes in de schone zandbak spelen."

NL Doet AmsterdamVoldoening
"Door het harde werken en de lentezon hadden we allemaal rode wangen gekregen. We waren moe en hadden pijn in onze spieren, die we op kantoor niet hoeven te gebruiken. Het voelde goed om te zien hoe dankbaar die mensen waren met het werk wat we met zijn allen hadden verricht. Slechts 3 uurtjes van onze tijd betekende maanden plezier voor de vrijwilligers en de vele blije bezoekers."Vestiging Utrecht
Ook de vestiging Utrecht was actief tijdens NLdoet. Lees hoe Marita Smelter deze dag heeft beleefd.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: