Meeùs Alkmaar zet zich in voor zorgtuinderij

Geplaatst op : 8 mei 2015

Medewerkers van Meeùs Alkmaar namen op 1 mei deel aan een Maatschappelijk Betrokken Project. Met dergelijke projecten draagt Meeùs bij aan Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Het groene erf

Accountmanager Bram Piersma: “Samen met collega’s van Meeùs Alkmaar ben ik aan de slag gegaan bij zorgtuinderij ‘Het Groene Erf’. Deze zorgtuinderij biedt zorg en begeleiding aan kinderen en jongvolwassenen met een speciale zorgvraag.”

Passie voor zorg

Deze kleinschalige zorgaanbieder heeft 21 permanente bewoners en verzorgt ook dagopvang. Het Groene Erf heeft te kampen met een steeds verder inkrimpende financiële bijdrage vanuit de overheid. Hierdoor wordt het steeds lastiger om de nodige zorg te verlenen. “Eigenaar Kees vertelde ons wat deze zorg allemaal inhoudt en wat zij met een team van ruim 20 medewerkers dagelijks doen. Met enorm veel inzet en passie blijven zij de bewoners zorg op maat verlenen. Kees is ook de oprichter van de zorgboerderij. Hij is maar liefst zeven dagen per week aanwezig om een glimlach op het gezicht van ‘zijn’ bewoners te toveren.”

Aansluiting bij de maatschappij

“Na aankomst aten we een brunch met de bewoners. Daarna hebben we in de buitenlucht het terrein opgeruimd en gereedgemaakt voor de open dag op 9 mei. Dit terrein is zo’n 6 hectare groot. Een aantal bewoners heeft ons daarbij geholpen. De instelling vindt het namelijk zeer waardevol dat de bewoners aansluiting hebben en houden met de maatschappij.”

Trots

“Het uitvoeren van zo’n project vind ik erg waardevol en leerzaam. Het is natuurlijk ook gewoon erg leuk om met elkaar een project aan te pakken. Je ziet van dichtbij dat sommige mensen in onze maatschappij het niet altijd even goed hebben als wij. Toch kunnen ze heel veilig en gelukkig leven in deze omgeving, die onderdeel is van onze samenleving. Ik ben er trots op dat Meeùs dergelijke projecten ondersteunt en toejuicht!”
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: