Een negatief reisadvies. Wat nu?

Geplaatst op : 6 november 2015

Al maanden kijkt u uit naar die prachtige reis en als het eindelijk zover is valt uw welverdiende vakantie in duigen: een negatief reisadvies. Ongetwijfeld zit u met een hoop vragen. In dit artikel beantwoorden wij enkele veel gestelde vragen over de geldigheid van uw reisverzekering in zo’n situatie.

Een negatief reisadvies. Wat nu?Wat is een negatief reisadvies?

Een negatief reisadvies wordt uitgeroepen door het ministerie van Buitenlandse Zaken en houdt in dat het niet verstandig is om naar een bepaald land af te reizen. Een negatief reisadvies is er voor uw eigen veiligheid, omdat de situatie in het desbetreffende land onveilig kan zijn. U bent niet verplicht om het advies op te volgen.

Kan ik bij een negatief reisadvies mijn geboekte reis kosteloos annuleren?

Bij een negatief reisadvies bepaalt de reisorganisatie of de reis wel of niet gemaakt kan worden. Besluit de reisorganisatie om de reis te annuleren, dan komt u in de meeste gevallen in aanmerking voor een vergoeding wanneer de reisorganisatie is aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Dit kunt u navragen bij uw reisorganisatie.

Een negatief reisadvies. Kan ik annuleren met mijn annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering dekt niet de kosten bij annulering vanwege een negatief reisadvies. Maakt u zich zorgen over het gebied waar u naar toe reist? Wij adviseren u om contact op te nemen met de reisorganisatie waar uw reis geboekt is.

Biedt mijn reisverzekering dekking bij een negatief reisadvies?

Het toch afreizen naar een plaats met een negatief reisadvies kan invloed hebben op de dekking van uw reisverzekering. Schade die ontstaat door de onveilige situatie wordt niet vergoed. Ook onkosten zoals het vroegtijdig beëindigen van de reis zijn niet gedekt.

Heeft u vragen over uw reis- en/of annuleringsverzekering, dan beantwoorden wij deze graag voor u.
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: