Goede zorgverzekering onderdeel verzuimbeheer

Geplaatst op : 20 november 2015

Steeds meer huishoudens besparen op de premie voor de aanvullende zorgverzekering. Ze kiezen voor een beperktere dekking. Of ze sluiten zelfs helemaal geen aanvullende verzekering meer. 15,9% van de verzekerden heeft geen aanvullende verzekering (bron: Zorgthermometer Verzekerden in beeld 2015). Dit kan problemen opleveren voor u als werkgever in de vorm van langer ziekteverzuim van uw werknemer.

Goede zorgverzekering onderdeel verzuimbeheer

Langere verzuimduur

Twee van de belangrijkste oorzaken van verzuim zijn klachten aan het bewegingsapparaat en psychische problemen. De inzet van fysiotherapie en psychologische hulp lijkt dan voor de hand te liggen. Alleen worden de kosten van deze behandelingen meestal vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Heeft uw medewerker geen aanvullende verzekering? Dan zal hij dus zelf de behandelingen bij de fysiotherapeut moeten betalen. Dit geldt ook voor behandelingen door een psycholoog als er sprake is van werkgerelateerde klachten of relatieproblemen. In de praktijk leidt dit meestal tot de keuze om zich niet te laten behandelen. Het gevolg hiervan is een langere verzuimduur. Of u betaalt als werkgever de behandeling voor uw medewerker. Per saldo extra kosten. Met een goede aanvulling op een collectief zorgcontract kunt u dit risico beheersen.

Hoe kan een collectieve zorgverzekering in uw voordeel werken?

U heeft graag dat de zorgverzekering van uw medewerkers goed is geregeld. Uw medewerkers moeten tenslotte goed geholpen worden als ze ziek zijn. Als werkgever heeft u de mogelijkheid uw medewerkers een collectieve zorgverzekering aan te bieden.

Geeft u uw werknemers de mogelijkheid om gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering? Dan laat u uw werknemers zien dat de gezondheid van uw medewerkers u aangaat. Als u werknemers een goede zorgverzekering biedt, weet u zeker dat ze bij ziekte goed worden geholpen. Behalve van een juiste dekking profiteren ze ook van een optimale service. Bovendien is de premie voor een collectieve zorgverzekering voordeliger. Voordelen dus voor uw werknemers!

Meeùs helpt u graag met het maken van de juiste keuze.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: