Hardloopblog: Windkracht 7 bij de Zevenheuvelenloop

Geplaatst op : 18 november 2015

Zondagmorgen 8.00 uur, ik kijk naar buiten en de regen wordt door de wind tegen het raam geblazen, de voorspelde windkracht (7) lijkt mee te vallen. De Zevenheuvelenloop staat op het programma.

Zevenheuvelenloop 2015Onderweg in de auto wordt het weer niet veel beter, maar ik weet dat we goed ontvangen gaan worden bij de Vereeniging in Nijmegen. Totaal lopen er ruim 33.000 mensen de 15 kilometer, hiervan zijn er ruim 190 mensen gasten van de MeeùsRunClub. Ruim op tijd arriveer ik bij de Vereeniging. De gastdames van Meeùs staan al klaar met het startnummer en een mooi Meeùs-hardloopshirt. Ik kleed me om en luister vervolgens naar een verhaal van Erben Wennemars en collega Michiel Poppen.

Een minuut stilte

Daarna maak ik een rondje door de zaal. Ik spreek met klanten en de gebeurtenissen in Parijs komen ook hier ter sprake. De organisatie heeft besloten om voor de start een minuut stilte te houden. Verder heeft men het over het weer en de tijd die men nodig denkt te hebben om de 15 kilometer door het Rijk van Nijmegen af te leggen. Zelf heb ik een tijd in mijn hoofd van onder 1 uur en 20 minuten. Op het grote scherm, vlak bij de start, zien we de winnaar al binnenkomen, hij legt de 15 km af in een tijd van 42 minuten en 39 seconde. Ik zal er toch iets langer over gaan doen…

Zevenheuvelenloop 2015Windvlagen

Dan gaat het startvak open en langzaam komt de massa in beweging. Weinig last van de wind, ik heb hem zelfs in de rug. Vorige week maandag hebben we op het parcours een loopclinic van Erben Wennemars en Marco Koers gehad. Dus goed letten op mijn houding, een tip van de twee ex-topsporters. De eerste 5 kilometers gaan langzaam omhoog. Daarna volgen er een aantal pittige heuvels. Hier komt de wind van de linkerkant. Een dame voor me wordt door een windvlaag de struiken in geblazen. Ik lig op schema.

Tevreden!

Bij kilometer 11 dreigt een boom op het parcours te vallen. De brandweer weet dit te voorkomen met een grote takelwagen. Het parcours gaat daarna berg af, helaas gebeurt dat ook met mijn snelheid. En spier in mijn rechterbeen vindt het genoeg geweest en wil niet meer meewerken. Ik strompel de laatste 4 kilometer naar de finish. Ik heb het weer gered. Mijn tijd valt wat tegen maar ik ben toch tevreden. Een klein stukje lopen naar de Vereeniging, daar wacht een lekkere maaltijd.

Zevenheuvelenloop 2015Het was weer een geslaagde dag. Volgend jaar doe ik weer mee! Dank aan de dames en heren van de MeeùsRunClub! Het was weer super geregeld en erg leuk om op een andere manier met onze klanten in contact te komen.

Louis Miltentburg

Directeur Zakelijk Meeùs
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: