Hardloopblog Bredase Singelloop - "Het smaakt naar meer"

Geplaatst op : 8 oktober 2015

Een aantal maanden geleden besloot Laura, klantenservicemedewerker bij Meeùs, om zich in te schrijven voor de MeeùsRunClub. Haar motivatie? "Gezellig hardlopen met collega’s na het werk!" Maar haar hardloopavontuur werd al snel serieuzer. Afgelopen zondag liep ze haar eerste echte run tijdens de Bredase Singelloop en dat smaakt naar meer…

Bredase Singelloop 2015Gezellig hardlopen met collega’s

"Het was voorjaar 2015 toen een collega vrolijk over de klantenservice liep met flyers van de MeeùsRunClub. "Doen jullie gezellig een keertje mee? Leuk, na het werk met een trainer van Run2Day lekker hardlopen met je collega’s." Ik had ooit op een blauwe maandag een poging gedaan tot hardlopen. Daarom leek het mij een leuk idee om mee te rennen.

Uitdagende trainingen

Vol goede moed en toch een beetje gespannen ben ik begonnen met de trainingen van de MeeùsRunClub. Elke twee weken op maandagmiddag na het werk ga ik met mijn hardloopkleding op pad. De trainingen zijn uitdagend, variërend en intensief, maar daarna voel je je weer helemaal topfit. Naast de trainingen probeer ik tussendoor zelf ook nog hard te lopen, maar in je eigen tempo loop je toch minder snel.

De Bredase Singelloop

Een paar weken terug werd aan mij gevraagd of ik eens mee wilde doen met een loop van de MeeùsRunClub. Ik had nog een paar weken om te trainen en zo’n loop geeft toch wel echt een kick. Volmondig heb ik "ja!" gezegd. Afgelopen zondagochtend was het zover! Ik ging met de trein richting Breda. Vanaf het station richting de stad zag ik al veel mensen in trainingsbroeken en op hardloopschoenen. De spanning begon nu toch een beetje te komen.

Bredase Singelloop 2015Perfect geregeld

Meeùs had een mooie VIP lounge in een grote truck. Bij binnenkomst kreeg je een envelop met een T-shirt, loopnummer en er was gelegenheid om je om te kleden. Er stond lekkere yoghurt, koffie en broodjes klaar, perfect geregeld. De dag werd geopend door Michiel van Poppen, directeur marketing & communicatie Meeùs, en Erben Wennemars. Er was namelijk een mooi bedrag opgehaald voor het Jeugdsportfonds. Ruim € 30.828,- euro om meer kinderen per jaar te laten sporten! Echt een mooi initiatief.

Yeah gehaald!

Toen was het tijd voor de run! Ik kreeg een persoonlijke loopgids, dit was echt een luxe. Ik hoopte de 5 kilometer in 40 minuten te lopen. De tweede en derde kilometer vond ik het zwaarst, maar mijn loopgids hield de tijd in de gaten en loodste me door het parcours heen. De laatste 500 meter waren het allermooist. Er stonden zoveel mensen langs de weg die schreeuwden en klapten. De finish gaf 37.12 minuten aan. Yeah, gehaald! Ik was zo blij en gaf mijn loopgids een high-five, want deze tijd had ik echt niet verwacht. De medaille nam ik trots in ontvangst.

Bredase Singelloop 2015Het smaakt naar meer…

Terug in de Meeùs lounge heb ik me lekker laten masseren en me even omgekleed. Wat een luxe die masseurs! Verder stond er weer een lekkere pastamaaltijd klaar en heb ik nog even gekeken naar de 10 kilometer lopers. Daarna ben ik moe maar erg voldaan weer met de trein naar huis gegaan. Deze run smaakt naar meer, vooral het enthousiasme van de mensen langs de kant hebben mij geholpen. De 5 kilometer blijf ik zeker trainen omdat ik die nog sneller wil lopen, misschien wel binnen een half uur?"

Laura van de Vliert

Enthousiast geworden door Laura’s verhaal? Zakelijke klanten kunnen zich gratis inschrijven voor de MeeùsRunClub.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: