Meeùs koopt 20 bomen aan voor Parkbos de Haar

Geplaatst op : 4 november 2015

Er wordt een nieuw bos aangelegd in hartje Randstad ten westen van Utrecht. Een prachtig natuur- en recreatiegebied bij Haarzuilens, met maar liefst 70.000 bomen. Meeùs heeft met veel liefde en plezier 20 bomen aangekocht in Parkbos de Haar en draagt zo bij aan het creëren van nieuwe natuur voor Utrecht en omgeving.

Parkbos de HaarEr zijn maar weinig mogelijkheden om bij de stad een nieuw bos te planten. Dat maakt het een bijzonder project waar generaties na ons ook nog plezier van hebben!

Natuurmonumenten geeft aan dat in het ontwerp van het bos rekening is gehouden met de ideeën en wensen van de toekomstige gebruikers. Zo komen er speelse elementen terug als stapstenen en struinpaadjes voor kinderen, grote vijvers en veel variatie in bomen en struiken. Ook komen er fruitbomen waar iedereen straks de vruchten van kan plukken. Kinderen adviseerden: "Als we maar hutten kunnen bouwen." Daar wordt gehoor aan gegeven door bijvoorbeeld de takken te laten liggen.

Voorjaar 2016

Parkbos de Haar wordt een gevarieerd bos met verschillende soorten bomen en struiken, centrale vijver met rododendroneiland, speelplekken en ligweides. Kortom, een heerlijk bos om in rond te dwalen en te ontspannen. De eerste bezoekers zijn vanaf het voorjaar 2016 welkom!

Bekijk meer informatie & het ontwerp op de website van Natuurmonumenten.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: