Meeùs overhandigt cheque aan Jeugdsportfonds

Geplaatst op : 5 oktober 2015

Ruim 120 kinderen kunnen sporten dankzij Meeùs.

Jeugdsportfonds heeft uit handen van directeur marketing & communicatie van Meeùs, Michiel Poppen, en ambassadeur van de MeeùsRunClub en Jeugdsportfonds, Erben Wennemars, een cheque ontvangen tijdens de Bredase Singelloop. Meeùs is ruim 1,5 jaar partner van Jeugdsportfonds en heeft middels activatie bij de MeeùsRunClub en acties van collega’s een bedrag van € 30.828,- bij elkaar gehaald. Zondagmorgen voor de start van de 5 km van de Singelloop werd de cheque overhandigd aan Jeugdsportfonds.

Meeùs overhandigt cheque aan Jeugdsportfonds

Wat doet het Jeugdsportfonds?

Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen van 4 tot en met 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te zijn van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen ook de sportattributen.

Waarom is het nodig?

In Nederland leeft maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland in armoede. Dat zijn ruim 380.000 kinderen (Bron: Armoedesignalement 2013, SCP). In die gezinnen is er geen geld voor een sportclub. Deze kinderen krijgen hulp van het Jeugdsportfonds. Sporten is gezond en voorkomt obesitas. Maar sporten doet meer: sport verbroedert, geeft kinderen een uitlaatklep, leert kinderen samen een doel te bereiken, samen winst te vieren én verlies te incasseren. Belangrijke waarden die Meeùs samen met het Jeugdsportfonds wil meegeven aan de toekomstige generatie.

Meeùs en Jeugdsportfonds

Gezond, bewust leven en werken heeft een directe link met onze business. Daarom zijn we ook gestart met de MeeùsRunClub, met Erben Wennemars als enthousiast ambassadeur. Erben is ook ambassadeur van Jeugdsportfonds. Samen vinden wij het belangrijk dat alle kinderen in Nederland kunnen sporten. Voor slechts 250 euro kan één kind al een jaar lang sporten. Meeùs is ruim 1,5 jaar partner van Jeugdsportfonds en heeft 123 kinderen een sportkans kunnen geven. Hoe? Door via sponsoring en de MeeùsRunClub extra donaties en giften te verzamelen. Zie de campagnepagina voor de acties die Meeùs heeft gedaan om tot het cheque-bedrag te komen.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: