De Dam tot Damloop door de ogen van een Meeùs loopgids

Geplaatst op : 29 september 2015

Op zondag 20 september stonden 15.000 enthousiaste hardlopers te popelen om hun beste 10 mijl te lopen. De MeeùsRunClub was weer goed vertegenwoordigd met 150 VIP-lopers. Agnes Dijkstra is al 2 jaar een Meeùs loopgids. Haar rugzak met vlaggetje wordt achtervolgd door vele hardlopers tijdens de verschillende hardloopevenementen. Wij vroegen Agnes hoe zij de Dam tot Damloop heeft ervaren.

'Wat ik zo leuk vind aan loopgids zijn, is dat je mensen kunt motiveren om een bepaalde tijd te lopen!'

Elkaar motiveren

"Wat ik zo leuk vind aan loopgids zijn, is dat je mensen kunt motiveren om een bepaalde tijd te lopen! De zakenrelaties hebben getraind voor een afstand en weten dat er loopgidsen zijn. Zij kunnen zich vastklampen aan ons als loopgids. Dat motiveert hen om de afstand nog sneller te lopen."

Je wordt als VIP behandeld!

"De Dam tot Dam was gezellig! Het was weer goed geregeld door de MeeùsRunClub. Allereerst verliep het parkeren soepel. De zakenrelaties werden verwelkomd in de ontvangstlocatie in restaurant Vapiano. Vervolgens werden ze begeleid van de start tot de finish. De hardlopers vinden het prettig dat de Meeùs loopgidsen meelopen in een constant tempo en dat zij zich hieraan vast kunnen klampen. Na afloop konden ze met eigen shuttlebussen weer terug naar Vapiano waar zij onder het genot van een pastamaaltijd terug konden kijken op een geslaagde dag."

'Je wordt als VIP behandeld!'

Tevreden Meeùs lopers

"Het hardlopen ging heel goed. Ik moest zelf 1.35 lopen en ik kwam netjes op 1.35 binnen. Na de finish heb ik verschillende Meeùs lopers opgezocht en die hadden ook een goede tijd gelopen en vonden het een mooie loop. Ik heb erg genoten van de omgeving, muziek en toeschouwers. Ook kreeg ik veel leuke reacties. Je hoort van andere lopers dat ze het fijn vinden dat er een Meeùs loopgids meeloopt en dat het rugzakje met vlaggetje goed opvalt!"

Hardlooptip van Meeùs Loopgids Agnes

"Start niet te snel! Loop de eerste paar kilometers een vaste tijd per kilometer. Dat is niet altijd makkelijk, maar je wordt er wel sterker van. Iedereen kan snel lopen, alleen de snelheid constant vasthouden dat is moeilijk. Het is beter om rustig en constant te lopen dan ineens heel hard en dat je vervolgens in elkaar zakt als een pudding. Ik raad aan om interval trainingen te doen om sneller te worden."

Hardlooptip van Meeùs Loopgids Agnes

Lid worden van de MeeùsRunClub

De RunClub is een initiatief van Meeùs, exclusief voor zakelijke relaties. Meeùs biedt een geheel verzorgd VIP-arrangement. Denk aan startbewijzen voor hardloopwedstrijden, professionele hardloopkleding en inspirerende loopclinics. Schrijf je in voor de MeeùsRunClub. Je kunt je ook meteen inschrijven voor de wedstrijden.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: