Fietsendieven dwarsbomen, dat doet u zo!

Geplaatst op : 17 september 2015

Het zal u maar gebeuren… U scrolt door uw tijdlijn op Facebook en ineens stuit u op een foto van uw fiets. Te koop voor 300 euro. Eénmaal, andermaal… verkocht! Uw fiets wordt online aangeboden voordat die gestolen is. Dit overkwam Mirjam uit Amsterdam; ze zag haar bakfiets via een Facebookpagina te koop staan. Welke voorzorgmaatregelen kunt u nemen om fietsendieven te dwarsbomen?

fietsslotMisschien denkt u dat er een kleine kans is dat uw fiets gestolen wordt. Maar is dat wel zo? In 2014 registreerde de politie 113.770 fietsdiefstallen. Dat komt neer op ruim 311 gestolen fietsen per dag. Het exacte aantal is onbekend, omdat lang niet alle fietsen zijn geregistreerd en niet iedereen aangifte doet. 

Hoe voorkomt u dat uw fiets gestolen wordt?

  • Extra kettingslot. Zet uw fiets altijd op slot. De meeste fietsen worden standaard geleverd met een ringslot. Let erop dat dit een ART goedgekeurd veiligheidsslot is. Wanneer u een fietsverzekering heeft, dan bent u verzekerd als uw fiets op slot stond met een ART tweesterren veiligheidsslot. Uw fietsenmaker kan u hierbij helpen. Daarnaast is het aan te raden om de fiets te stallen met een extra kettingslot. Het liefst aan een stevig, vast object zoals een fietsenrek, lantaarnpaal of een boom.
  • Personaliseer uw fiets. Een fiets met uw postcode of naam erin gegraveerd is een stuk minder populair onder fietsendieven. Hierdoor is de fiets moeilijker door te verkopen, dus minder aantrekkelijk. Opvallende stickers of een gek kleurtje maken van uw fiets een ware eyecatcher. Een fietsendief houdt hier niet van, die gaat liever voor de grijze muis onder de fietsen.
  • Zorg voor pottenkijkers. Zet uw fiets altijd goed in het zicht. Ontwijk donkere steegjes maar zet de fiets op plaatsen die goed verlicht zijn.  Ook kunt u in de meeste grote steden gratis gebruikmaken van een bewaakte fietsenstalling. Een fietsendief wil ongestoord zijn gang kunnen gaan. Ontneem de dieven de mogelijkheid om uw fiets in alle rust te stelen. Pottenkijkers worden niet gewaardeerd, dus de kans is groot dat die uw fiets laat staan.

Fietsverzekering

Wanneer u een nieuwe fiets koopt, staat u voor een lastige keuze. De nieuwe tweewieler wel of niet verzekeren? Een goed slot, een gepersonaliseerde fiets en het stallen van de fiets op de juiste plek verkleint het risico op diefstal. Maar wat als uw fiets toch ineens weg is? Met een fietsverzekering verzekert u uw fiets tegen diefstal. De fietsverzekering kunt u zo samenstellen dat uw fiets verzekerd is zoals u het wilt.

Uw fiets direct online verzekeren?

Verzeker uw fiets tegen een aantrekkelijke premie en uitstekende voorwaarden.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: