De eerste hele marathon van Theo Pullen

Geplaatst op : 20 april 2016
De eerste hele marathon van Theo Pullen

In 2015 werd ik lid van de MeeùsRunClub en sindsdien heb ik al aan verschillende evenementen deelgenomen. Na de geweldige ervaring van de duo-marathon Rotterdam in 2015 begon ik er stiekem over na te denken om de Rotterdam Marathon een keer volledig te lopen. Na het lopen van een halve marathon en de Zevenheuvelenloop in 2015 besloot ik door te trainen voor mijn eerste hele marathon: de Rotterdam Marathon van 2016!

Marathonschema

Half december begon ik met het volgen van een schema: 3,5 maand lang, 3 keer in de week trainen. De lange duurlooptrainingen liep ik met RoadToRotterdam bij atletiekvereniging Sprint in Breda. Waarvan de langste 35 km! Het intensieve gedeelte van de training eindigde 3 weken voor de marathon, vanaf dat moment heb ik de trainingen afgebouwd en mij mentaal voorbereid.

De dag van de Rotterdam Marathon

Samen met Gerard van de Stelt, Jan de Graaf en de vrouwen voor de support vertrok ik 10 april naar Restaurant Chung. Waar we zoals gewoonlijk weer geweldig ontvangen werden door de mensen van de MeeùsRunClub. Rustig haalde ik mijn startnummer op, kleedde ik mij om en dronk een bakje koffie. De MeeùsRunClub zorgt er voor dat iedereen zich zorgeloos kan voorbereiden op de wedstrijd. En dat is echt top! Petje af!

Gezonde spanning of lichte zenuwen?

Om 9.30 uur vertrokken we naar de start. De gezonde spanning sloeg om naar lichte zenuwen, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat het me niet zou gaan lukken. Ik startte met loopmaat Gerard, die ook een filmpje maakte. Hij liep het eerste deel van de duo-marathon en had zich aangepast aan mijn snelheid. Het doel was om rond de 3.50 uur te lopen en hiervoor moest ik gemiddeld 5.27/km aanhouden. De halve marathon ging iets sneller dan de bedoeling was maar alles voelde nog comfortabel.

Honger!

Rond de 35 kilometer was het comfortabele er vanaf! Het werd vermoeiend en ik kreeg honger ondanks de vele gelletjes. Ik moest echt wat eten en gelukkig stond er een meisje tussen het publiek die een banaan aanreikte. Dit was ongeveer op 37 km. Toen nog 5 km, de zwaarste 5 die ik ooit gelopen heb. Op een snelheid van ongeveer 6.15/6.30 naar de finish! De laatste km heeft Gerard weer meegelopen. Hij heeft ook de laatste, geweldige 500 meter, op de Coolsingel gefilmd.

Dik tevreden

M’n eindtijd 3.57.39 is niet de tijd die ik voor ogen had, maar ik ben wel dik tevreden! Gerard en Jan liepen samen 4.00.24. Na de finish gingen we met z’n allen terug naar Restaurant Chung om onder het genot van een drankje en hapje gezellig na te praten. Het was een geweldige dag en een unieke ervaring. Meeùs bedankt!

Geschreven door Theo Pullen


Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: