"Hoe hardlopen een deel van mijn leven is geworden"

Geplaatst op : 8 april 2016
"Hoe hardlopen een deel van mijn leven is geworden"

Ria is één van de vele enthousiaste leden van de MeeùsRunClub. Ze loopt bijna 3000 km per jaar op haar hardloopschoenen en is bij bijna elk hardloopevenement aanwezig. Een echte hardloopfanaat! Benieuwd hoe hardlopen een deel van haar leven is geworden? Lees dan haar verhaal.

Hoe is de liefde voor hardlopen begonnen?

Bijna 8 jaar geleden haalde een goede kennis mij over om mee te gaan naar een hardloopclub. Ik trok de stoute schoenen aan en ging mee. Tot mijn verbazing was het hartstikke gezellig. Dus voordat ik het wist was ik ook lid.

Vanaf toen groeide mijn passie voor het hardlopen snel. Op dinsdag en donderdag trainde ik samen met een trainer en op zondag liep ik een rustige duurloop. In 2009 deed ik voor het eerst mee met een hardloopevenement. Dit was de 4 mijl van Groningen. Een startbewijs krijgen voor deze populaire loop is al topsport op zich.

Een loopmaat

Al snel kwam ik in contact met mijn loopmaat, uit Tilburg. We trokken samen door het hele land om mee te lopen met evenementen. Inmiddels heb ik 4 hele marathons gelopen en één ultra van 50 km. Tijdens mijn laatste marathon had ik de missie om mijn loopmaat over de finish te krijgen. En het is gelukt! Het was zijn allereerste marathon. Ik had hem beloofd om bij hem te blijven. Dit jaar lopen we weer samen, alleen nu ieder op ons eigen tempo. Natuurlijk sta ik hem juichend op te wachten bij de finish!

Het voelt als vakantie

Dit jaar loop ik ook weer mee met een hoop evenementen. Het eerste halfjaar staan de volgende evenementen in mijn agenda: Egmond (al geweest), CPC loop (al geweest), Stevensloop (al geweest), Circuit Run in Zandvoort, Marathon Rotterdam, 10 km Enschede en Den Bosch. Zo reis ik het hele land door. Vaak boek ik een hotel en dan voelt het echt als vakantie.

Van Parijs naar Rotterdam

Een maand na de Marathon van Rotterdam staat er een spannende uitdaging voor mij klaar. Ik loop mee met de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam. We lopen in 2 ploegen van 4 lopers, die ongeveer 4-5 uur achter elkaar steeds 1-1,5 km rennen. Met deze sportieve prestatie halen we geld op voor mensen met kanker. Een avontuur voor het leven!

Blessures voorkomen

Vorig jaar liep ik 2750 km op mijn hardloopschoenen. Het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren om blessure vrij te blijven. Ik zorg voor voldoende rust en slaap. Wanneer ik een pijntje heb ga ik na 2 weken naar de fysio. Hierdoor ben ik er altijd op tijd bij. Ook wissel ik mijn hardloopschoenen na elke 1000 km.

Meelopen met de MeeùsRunClub

Ik hoop nog veel hardloopevenementen met de MeeùsRunClub te lopen! Het is super geregeld, de dames zijn altijd gastvrij en ik ben trots dat ik in het shirt en jasje mag rondlopen. Inmiddels heb ik ook veel andere hardlopers ontmoet via de MeeùsRunClub. Het is fijn om je te omringen met mensen met dezelfde passie!

"Je wilt het, je kunt het, dus doe je het!" Als hardloper wil ik zeggen tegen alle andere (startende) lopers: geniet van elke kilometer die je loopt, geef de fotograaf een ‘big smile’ bij de finish en draag vervolgens met trots de medaille! Welke afstand je ook loopt, mijn slogan is: "Je wilt het, je kunt het, dus doe je het."

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: