Rentemiddeling in 2016 bij meer banken

Geplaatst op : 5 april 2016
Rentemiddeling Rentemiddeling biedt woningbezitters de mogelijkheid om hun hypotheeklasten te verlagen. Dit jaar zullen ook ABN AMRO, AEGON, Nationale Nederlanden en Rabobank deze optie aan gaan bieden. Benieuwd of rentemiddeling zinvol is voor u? Wij adviseren u graag aan de hand van een berekening.

Boeterente fiscaal aftrekbaar

ABN AMRO en Rabobank klaagden lange tijd over onduidelijke belastingregels rondom rentebemiddeling. Daarop heeft Staatsecretaris Wiebes eind november 2015 de regels aangepast. Doordat de boeterente nu wordt beschouwd als rente (en niet als kosten), is de boete voortaan fiscaal aftrekbaar.

Zij bieden rentebemiddeling

Centraal Beheer, ING, Obvion, Regiobank, SNS, Westland Utrecht en Woonfonds hypotheken boden al rentemiddeling aan. In 2016 komen daar de volgende verstrekkers bij: ABN AMRO en dochtermaatschappij Florius (datum onbekend), AEGON (per 1 oktober), Nationale Nederlanden (uiterlijk per september) en Rabobank (per juli).

Rentemiddeling de beste oplossing?

Dat ligt er aan. Rentemiddeling wordt vaak als een goedkoper alternatief voor het oversluiten van een hypotheek gezien. De klant blijft echter wel gebonden aan de eigen geldverstrekker. Ook wanneer andere aanbieders een beter bod hebben. Bij het oversluiten van een hypotheek wordt de lopende rentevaste periode beëindigd. Hoewel de klant hiervoor een forse boete kan verwachten, kan hij wel direct profiteren van de huidige lage rente. Omdat de opties verschillen per situatie, is het aan te raden om beide te laten doorberekenen.

Laat u adviseren

Wij berekenen graag of rentemiddeling interessant is voor uw persoonlijke situatie. Maak een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs of bel 076 531 33 93.

Maak een afspraak

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: