Onze nieuwe MeeùsRunClub-bloggers

Geplaatst op : 15 augustus 2016
Onze MeeùsRunClub-bloggers

Op social media verschijnen sinds kort berichten met handige leefstijl tips en ervaringen van onze nieuwste bloggers Fabiënne en Danigna. Graag stellen zij zich aan je voor!

Fabiënne van Vliet (23) | Diëtiste

Ik houd mijn hele leven al van lekker eten, drinken en kokkerellen. En als klein meisje was ik al benieuwd naar wat voeding met je lichaam doet. Dit jaar ben ik afgestudeerd als diëtiste. Ik vind het mooi dat ik nu met mijn kennis mensen verder kan helpen op weg naar een gezonder leven.

In mijn vrije tijd stap ik regelmatig in mijn hardloopschoenen. Lekker een rondje rennen door het gezellige Den Haag waar ik woon. Hardlopen is voor mij een goede manier om aan mijn conditie te werken en tegelijk mijn hoofd even helemaal leeg te maken. Ook geniet ik graag in goed gezelschap van een hapje en drankje.

Als diëtiste wil ik graag laten zien dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn. Dat het niet betekent dat niets meer mag, maar dat het voor iedereen mogelijk is. Kleine aanpassingen in je leefstijl kunnen zorgen voor grote veranderingen in hoe je je voelt. Ik vind het belangrijk dat mensen begrijpen waarom ze iets doen. Daarom leg ik op een simpele manier complexe onderwerpen uit over voeding en het menselijke lichaam op mijn blog Goodtobeyou.nl.

Voor hardlopers is het nog belangrijker om gezond te eten. Want voeding heeft grote invloed op je hardloopprestaties, maar ook op je herstel na een training. Loop je regelmatig langere afstanden dan 15 km? Dan kan het interessant zijn om eens samen met een diëtist naar je voeding te kijken.

Danigna Werleman (29) | Foodie & Fitnessaddict

Ik ben gelukkig getrouwd met mijn grote liefde en samen hebben we twee ondernemende zoontjes. Een aantal jaar geleden heb ik het roer omgegooid en ben ik gaan werken aan een fittere, energieke versie van mezelf. Na mijn eerste zwangerschap kwam ik ruim 25 kilo aan. Dit was het moment dat ik dacht: ik ben de enige die hier wat aan kan doen!

Een gezonde levensstijl komt niet zomaar aanwaaien, ook al lijkt het nu een enorme hype te worden, zoiets groeit en moet je leren. Je moet veranderen, je eetpatroon en gewoontes aanpassen. Dingen laten, maar ook dingen doen. Jezelf blijven motiveren, want het gaat niet vanzelf en het is zeker niet altijd makkelijk.

Ik hou van veel en lekker eten, daarom ben ik me niet gaan focussen op wat ik niet mag eten maar op wat ik wel mag eten. En dat is veel! Gezond eten hoeft echt niet ingewikkeld, saai of duur te zijn en dat wil ik iedereen meegeven. Inmiddels ben ik meerdere keren per week te vinden de sportschool. Werken aan een fittere versie van mijzelf heeft mij zo enthousiast gemaakt dat ik dit enthousiasme dolgraag wil delen met nog meer mensen, daarom volg ik op het moment een opleiding voor fitnessinstructeur.

Voor hardlopers is krachttraining ook ontzettend belangrijk. Je hebt namelijk behoorlijk wat kracht nodig om tempo en kilometers te kunnen maken. Veel lopers laten de krachttraining toch maar voor wat het is, omdat het moeilijk in te passen is in hun weekprogramma. Zonde! Door krachttraining zal je minder snel een blessure oplopen. Ook verbetert krachttraining je looptechniek, dit is vooral belangrijk wanneer je lange afstanden loopt.

Lees meer over:
Reactie (1)
anoniempje
op maandag 22 augustus 2016 om 20:46
Gaaf!! ben erg benieuwd naar de eerste blogs!!!!!
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: