Krachttraining voor hardlopers: onmisbaar!

Geplaatst op : 10 februari 2016

Krachttraining

Laat ons hardlopers maar gewoon lekker lopen, dan zijn we in ons element! Buiten door het bos, op het strand, dwars door de stad. Waarom zou je uren van je tijd besteden in een warme, afgesloten ruimte om een aantal veel te zware gewichten op te tillen? Maar ook wij hardlopers hebben krachttraining nodig. Geen zorgen, je hoeft echt niet meteen een fitnessabonnement aan te schaffen!


Waarom krachttraining voor hardlopers?

Het zal je niet verrassen, maar spierkracht speelt een belangrijke rol voor hardlopers. Krachtoefeningen helpen om een goede hardloopvorm te krijgen, maar kunnen ook wonderen verrichten als het aankomt op blessures vermijden. Tijdens het hardlopen hebben je benen het zwaar te verduren. Elke keer dat jij landt op één voet draag je twee- tot driemaal je eigen lichaamsgewicht. Ook kan kracht in de benen je uiteindelijk helpen om een hogere loopsnelheid te krijgen.

Het krachthonk in?

Natuurlijk hoef je niet meteen 5x per week in de sportschool in de weer met gewichten en vreemde apparaten. Wekelijks een aantal spiergroepen trainen is al voldoende. Voor de beste resultaten doe je 2-3 keer per week een workout. Dat kan gewoon thuis in 15 minuten.

Welke spieren moet ik trainen?

Vanzelfsprekend wil je werken aan je beenkracht, maar ook de rompspieren zijn belangrijk. Het trainen van deze spieren heet ook wel "core stability training". Het trainen van deze spieren heeft het voordeel dat je hardloopvorm enorm vooruit gaat en dit voorkomt weer blessures.


Online trainen met Marko Koers

Ben je overtuigd dat krachttraining een must is voor jou als hardloper? Speciaal voor hardlopers bieden we elke maand een workout video. Je traint samen met de Olympisch ex-atleet, Marko Koers, ongeveer 15 minuten. Als je deze training eenmaal per week volgt, zal je merken dat je loopprestaties vooruit gaan en je blessures kunt voorkomen. Je kunt de trainingen eenvoudig volgen via je laptop of smartphone op een tijdstip en plaats die jou uitkomt! Gemak dient de mens!

Ja, ik wil trainen met Marko

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: