"Een goed begin van het loopjaar!" blog door Cees Bohnen

Geplaatst op : 19 januari 2016

Cees Bohnen voelt zich bevoorrecht als loper van de halve marathon van Egmond met de MeeùsRunClub. "Als lid van de MeeúsRunClub voel je je zeer welkom, er wordt met heel veel inzet en voorbereiding gezorgd dat het ons als lopers aan niets ontbreekt." Cees Bohnen vertelt hoe hij de Egmond Halve Marathon heeft ervaren.

Egmond Halve Marathon 2016Helaas! Te laat voor de groepsfoto

"Dit is alweer m’n achtste loopevenement met Meeùs, maar de groepsfoto haal ik eigenlijk nooit." Dat is mijn eerste gedachte als ik m’n startnummer nog aan het opspelden ben en de halve marathonlopers al gereed staan voor de Meeùs groepsfoto. Het is niet dat ik de foto probeer te ontlopen, maar op één of andere manier ben ik altijd te laat. Ik was toch op tijd van huis gegaan, maar ja het is zondagochtend en dat brengt wat langzamer verkeer op de weg. Net als tijdens de hardloopwedstrijden is het rechts houden en links inhalen lastig voor velen. Voor de halve van Egmond is het vanwege de logistiek altijd goed wat extra tijd in te ruimen, denk ik nog als ik stilsta voor een ongeval bij het AZ stadion.

Een parcours om van te smullen

De halve van Egmond, het eerste grote loopevenement van het jaar is er één om van te smullen. Ruige omstandigheden en een prachtig parcours zijn mooie ingrediënten om het loopjaar mee te beginnen. We hebben er al van alles meegemaakt, van horizontale sneeuw (2004) tot een extreem smal strand (2015), maar meestal is het wel goed te doen.

Egmond Halve Marathon 2016Onrust door de wind

Dit jaar is het een pittige zuiderstorm - windkracht 6 - die op het strand voor tegenstand zorgt. De ruim 17.000 lopers storten zich na de start op de boulevard het strand op en worden meteen getroffen door de tegenwind. Gelukkig is het niet koud maar de start is onrustig. Vanwege de storm is het lastig voor het loperslint om lekker in het ritme te komen en al snel vallen er gaten. Door de tegenwind kruipen de lopers teveel het strand op, in het mulle zand. Het worden geen snelle tijden vandaag…

Een vrolijk onthaal

Na 8 kilometer wachten de duinen bij Castricum en eindelijk…wind mee! Er ontstaan enorme tempoverschillen en pas na de camping Bakkum op 10,5 kilometer komt er wat meer rust in het peloton. Wat is het toch een prachtig parcours door de duinen terug naar Egmond. De felle tegenwind begint zich bij de meeste lopers wel te wreken en er zijn veel 'wandelaars' op het parcours.. Terug op de boulevard is het leed bijna geleden. Langs de Meeùs lounge waar iedereen staat te juichen en direct door naar de finish!

Egmond Halve Marathon 2016Bevoorrecht

Als lid van de MeeúsRunClub voel je je zeer welkom, er wordt met heel veel inzet en voorbereiding gezorgd dat het ons als lopers aan niets ontbreekt. Vanaf de aankomst op het parkeerterrein zijn wij zeer bevoorrecht; een eigen pendelbus, golfkar naar de Meeùs lounge en aldaar altijd weer de medewerkers die alles onder controle hebben en er een groot feest van maken. Er zijn zelfs juichteams! Meer aandacht voor detail kom je zelden tegen.

Speciale dank aan Ineke, Bea en Tara voor hun inzet alsmede iedereen van Meeùs en House of Sports. Even nog langs Rien en Raymond van de massage (mit Pferdesalbe!) en geen centje pijn!

Het zit zo goed in elkaar, misschien moeten we eens aan de hele marathon gaan denk, bijvoorbeeld in…New York?

Cees Bohnen
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: