Hardlopen op het strand. Waar moet je opletten?

Geplaatst op : 7 januari 2016

Aankomende zondag is het zover! Ruim 140 MeeùsRunClub-leden lopen mee met de Egmond aan Zee halve marathon en de 10 km loop. Een pittig parcours over het strand en door de duinen. Hardlopen op het strand is een hele uitdaging. Het vraagt om wat extra behendigheid. Waar moet je rekening mee houden?

Enschede MarathonZoek de kustlijn op

Misschien ontkom je er niet aan om een stuk over het mulle zand te lopen, maar zoek vervolgens zo snel mogelijk de kustlijn op. Blijf zoveel mogelijk op het natte, hardere zand lopen. Dit is een stuk makkelijker dan lopen in het zachte, dieper liggende zand.

Draag (oude) hardloopschoenen

Je hebt geen speciale schoenen nodig. Heb je nog een paar oude hardloopschoenen? Doe deze dan aan! Door het zoute zeewater gaan je schoenen behoorlijk snel in kwaliteit achteruit.

Het tempo verlagen

Wie wel eens op het strand heeft hardgelopen kan beamen dat de zanderige ondergrond een stuk zwaarder loopt. Het is namelijk een stuk moeilijker om een voet op en van de grond te krijgen. Hierdoor kost het 1,6 keer zoveel energie dan hardlopen op een verharde ondergrond. Ga daarom niet te hard van start, maar bouw het tempo rustig op. Het zou zonde zijn als je halverwege je loop door je energie heen bent.

Kracht opbouwen

Zowel voeten als spieren moeten harder werken om aan voldoende kracht te komen om te rennen op het zand. Hierdoor raken de benen sneller vermoeid. Deze kracht in de onderbenen kun je tijdens een hardloopwedstrijd goed gebruiken. Het is verstandig om voor een evenement een aantal keer op het zand te lopen.

Wij wensen de deelnemers van de Egmond Halve Marathon veel succes! Loop je het volgende evenement weer met ons mee? Je kunt je nu al inschrijven voor een aantal andere hardloopevenementen, zoals de CPC loop, Enschede Marathon en Den Bosch Vestingloop.

MeeùsRunClub

Gezond leven en bewegen. Meeùs draagt graag bij aan een gezonde levensstijl. Met de MeeùsRunClub bieden we onze zakelijke relaties een exclusieve topervaring met volledig verzorgd VIP-arrangement, trainingen en nog veel meer!

Meer weten over de MeeùsRunClub
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: