Update pensioenonderwerpen en cijfers 2016

Geplaatst op : 22 januari 2016

Het algemeen pensioenfonds is wettelijk mogelijk. Het wachten is nu op de eerste vergunningen van De Nederlandsche Bank. De veranderingen op het gebied van waardeoverdracht, die al vanaf 1 januari 2015 mochten worden toegepast, zijn nu ook met terugwerkende kracht definitief. En u vindt in dit artikel een link naar een handig overzicht van fiscale en sociale cijfers voor dit jaar.

Update pensioenonderwerpen en cijfers 2016

Algemeen pensioenfonds (APF)

De Wet algemeen pensioenfonds is in december door de Eerste Kamer aangenomen. Hierdoor is het APF vanaf 1 januari wettelijk mogelijk. Naar verwachting zullen de eerste APF-en vanaf maart actief zijn. Eerder schreven wij over het APF in de artikelen "Overstappen naar een algemeen pensioenfonds?" en "Update diverse onderwerpen pensioen".

Wijzigingen waardeoverdracht

Het besluit is nu definitief: De 6-maandentermijn is met terugwerkende kracht vervallen. Werknemers in dienst vanaf 1 januari 2015 hebben geen termijn waarbinnen zij waardeoverdracht uiterlijk moeten aanvragen om wettelijk recht op waardeoverdracht te behouden. Voor werknemers die in dienst zijn getreden vóór 1 januari 2015 gold nog een termijn van zes maanden. Ook geldt de regeling beperking bijbetalingslasten vanaf 1 januari 2015 voor alle werkgevers, ongeacht de grootte. Wilt u meer lezen over dit onderwerp? Bekijk dan onze "Veelgestelde vragen over waardeoverdracht".

Fiscale en sociale cijfers 2016

Wij hebben voor u een selectie gemaakt van de fiscale en sociale cijfers voor 2016. Het gaat met name om de cijfers die verband houden met inkomens- en pensioenregelingen voor werknemers. Kies hieronder de cijfers die u zoekt:

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: